ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi CTU104 BAHAR 2+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Önemli maliyetlere sahip temizlik ürünlerinin kullanımı kavrar
    2-Birim maliyet açısından ve temizlik performansları ile kontrol edilip kullanım maliyetlerini hesaplayabilir
    3-Temizlik programları oluşturulmasında temizlik maddelerinin seçiminde yüzey cinsleri ve özellikleri ile ilgili bilgileri kavrar ve uygular
    4-Temizlik programlarında kir çeşitliliğine, kir yoğunluğuna, su kalitesine yüzey cinsine göre en verimli temizlik ilkesi ile bilgileri kavrar ve uygular
    5-Ekip ve ekipman (metre bazında çalışan, ürün, zaman oranları) oluşturulması ile ilgili bilgileri kavrar ve uygular.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)12336
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011212
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012424
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   114
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,8 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Temizliğin temel kavramları K1. Bölüm 1
    2 Temizliğin temel nedenleri K1. Bölüm 1
    3 Hijyen K1. Bölüm 1
    4 Kir türleri K1. Bölüm 1
    5 Temizlik yöntemleri K1. Bölüm 2
    6 Temizlik programları hazırlama K1. Bölüm 2
    7 Temizlik maddeleri ve kullanımı K1. Bölüm 5
    8 Temizlik maddelerinin güvenli kullanımı K1. Bölüm 6
    9 Temizlik araç ve gereçleri K1. Bölüm 4
    10 Çevre temizliği K1. Bölüm 7
    11 Tehlike analysis ve kritik noktaları(HACPP) K1. Bölüm 8
    12 Temizlik ürünlerinin kimyasal özellikleri K1. Bölüm 5
    13 iş hijyeni K1. Bölüm 8
    14 iş hijyeni mevzuatı K1. Bölüm 8
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Meryem Akoğlan KOZAK, Emine YILDIZ(2008) Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi, Detay Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Bu dersin amacı temizlik kavramının insan yaşamındaki öneminin ve turizm sektöründe temizliğin son derece önemli olduğunu anlatmaktır
    Dersin İçeriği Temizliğin temel kavramları, Hijyen, Kir türleri, Temizlik yöntemleri, Temizlik programları hazırlama, Temizlik maddeleri ve kullanımı, Temizlik maddelerinin güvenli kullanımı, Temizlik araç ve gereçleri, Tehlike analizi ve kritik noktaları(HACPP), Temizlik ürünlerinin kimyasal özellikleri, Temizlik ürünleri kullanımında uygulama prensipleri, Temizlik ürünleri kullanım maliyetleri.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. -
    2 Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. 4
    3 Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. 4
    4 Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. -
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir. 4
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. 4
    7 Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir. -
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir. -
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir. 4
    10 Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir. 4
    11 İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir. -
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular. 4
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster