ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Otel İşletmeciliği CTU106 BAHAR 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Turizm ve konaklama endüstrisini tanıyabilme
    2-Konaklama işletmesi çeşitlerini kavrayabilme
    3-Otelin bölümleri ve işleyişini kavrayabilme
    4-Otel departmanlarının birbirleriyle ilişkisini kavrayabilme
    5-Otel işletmelerinin kuruluş yeri seçimi
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler021224
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011212
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6011212
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   90
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Temel kavramlar ve turizm olayı K1. Bölüm 1
    2 Konaklama işletmelerinin sınıflandırılması K1. Bölüm 1
    3 Verimlilik ve Otelcilik K1. Bölüm 1
    4 Otel işletmelerinde kuruluş yeri K1. Bölüm 1
    5 Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonları K1. Bölüm 2
    6 Otel işletmelerinde çalışanların iş ve görev tanımları K1. Bölüm 3
    7 Yiyecek-içecek hizmetleri K1. Bölüm 10
    8 Otel işletmelerinde pazarlama ve satış K1. Bölüm 4
    9 Sürdürülebilir turizm ve konaklama işletme. K1. Bölüm 1
    10 Otel işletmelerinde motivasyon ve iş tatmini K1. Bölüm 3
    11 Otel işletmelerinde istihdam K1. Bölüm 3
    12 Otel işletmelerinde TKY ve verimlilik K1. Bölüm 5
    13 Otel işletmelerinde hareket ve zaman etütleri K1. Bölüm 1
    14 Otel işletmelerinde sosyal güvenlik K1. Bölüm 3
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Hıdır Harbalıoğlu
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Kozak N. Vd.,(2008), Otel İşletmeciliği, Detay Yayıncılık, Ankara
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Otel kavramını, otel türlerini, otelciliğin tarihsel gelişimini, otel işletmelerinin kuruluşunu, yönetim ve yönetim fonksiyonlarını, otel işletmelerinde yiyecek ve içecek, pazarlama ve satış, TKY ve verimlilik kurallarını, otelcilikteki uygulama ve gelişmeleri açıklayabilecek, yorumlayabilecektir
    Dersin İçeriği Temel kavramlar ve turizm olayı, Konaklama işletmelerinin sınıflandırılması, Konaklama işletmelerinin sınıflandırılması, Otel işletmelerinde kuruluş yeri, Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonları, Otel işletmelerinde çalışanların iş ve görev tanımları, Otel işletmelerinde pazarlama ve satış, Sürdürülebilir turizm ve konaklama işletmeleri, Otel işletmelerinde istihdam,
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. 5
    2 Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. 4
    3 Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. 4
    4 Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. 5
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir. 3
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. 5
    7 Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir. 5
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir. 3
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir. 5
    10 Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir. -
    11 İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir. -
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular. 4
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster