Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Temel kavramlar ve turizm olayı
|
K1. Bölüm 1
|
2
|
Konaklama işletmelerinin sınıflandırılması
|
K1. Bölüm 1
|
3
|
Verimlilik ve Otelcilik
|
K1. Bölüm 1
|
4
|
Otel işletmelerinde kuruluş yeri
|
K1. Bölüm 1
|
5
|
Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonları
|
K1. Bölüm 2
|
6
|
Otel işletmelerinde çalışanların iş ve görev tanımları
|
K1. Bölüm 3
|
7
|
Yiyecek-içecek hizmetleri
|
K1. Bölüm 10
|
8
|
Otel işletmelerinde pazarlama ve satış
|
K1. Bölüm 4
|
9
|
Sürdürülebilir turizm ve konaklama işletme.
|
K1. Bölüm 1
|
10
|
Otel işletmelerinde motivasyon ve iş tatmini
|
K1. Bölüm 3
|
11
|
Otel işletmelerinde istihdam
|
K1. Bölüm 3
|
12
|
Otel işletmelerinde TKY ve verimlilik
|
K1. Bölüm 5
|
13
|
Otel işletmelerinde hareket ve zaman etütleri
|
K1. Bölüm 1
|
14
|
Otel işletmelerinde sosyal güvenlik
|
K1. Bölüm 3
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Hıdır Harbalıoğlu
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Kozak N. Vd.,(2008), Otel İşletmeciliği, Detay Yayıncılık, Ankara
|
Yardımcı Kitap
|
|
Dersin Amacı
|
Otel kavramını, otel türlerini, otelciliğin tarihsel gelişimini, otel işletmelerinin kuruluşunu, yönetim ve yönetim fonksiyonlarını, otel işletmelerinde yiyecek ve içecek, pazarlama ve satış, TKY ve verimlilik kurallarını, otelcilikteki uygulama ve gelişmeleri açıklayabilecek, yorumlayabilecektir
|
Dersin İçeriği
|
Temel kavramlar ve turizm olayı, Konaklama işletmelerinin sınıflandırılması, Konaklama işletmelerinin sınıflandırılması, Otel işletmelerinde kuruluş yeri, Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonları, Otel işletmelerinde çalışanların iş ve görev tanımları, Otel işletmelerinde pazarlama ve satış, Sürdürülebilir turizm ve konaklama işletmeleri, Otel işletmelerinde istihdam,
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar.
|
5
|
2
|
Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar.
|
4
|
3
|
Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir.
|
4
|
4
|
Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir.
|
5
|
5
|
Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir.
|
3
|
6
|
Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir.
|
5
|
7
|
Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir.
|
5
|
8
|
Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir.
|
3
|
9
|
Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir.
|
5
|
10
|
Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir.
|
-
|
11
|
İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir.
|
-
|
12
|
Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır.
|
-
|
13
|
Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular.
|
4
|
14
|
İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır.
|
-
|