ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mutfak Hizmetleri Yönetimi CTU108 BAHAR 2+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mutfak yönetiminin temel ilkelerini kavrar
    2-Mutfağın fiziksel özelliklerini tanır
    3-İş güvenliği ilkelerini uygular
    4-Mutfak personelinin kişisel ve araç gereçler temizliğiyle ilgili ilkeleri uygular
    5-Gıda maddelerini beslenme değerleri, özellikleri ve özel durumu olanlara yönelik beslenme prensiplerini kavrar
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)40166
    Proje0000
    Laboratuar 010110
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 60166
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   106
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,53 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Organizasyon K1. Bölüm 1
    2 mutfak personeli görev tanımları K1. Bölüm 1
    3 Yönetim fonksiyonları K1. Bölüm 1
    4 Mutfak Planı ve fiziksel özellikleri K1. Bölüm 2
    5 Mutfak malzemeleri ve sanitasyon K1. Bölüm 2
    6 Mutfak güvenliği K1. Bölüm 2
    7 Kişisel temizlik ve sağlık K1. Bölüm 3
    8 Araç gereç temizliği K1. Bölüm 3
    9 Gıda zehirlenmelerinde ilk yardım K1. Bölüm 3
    10 Özel durumlarda ilk yardım K1. Bölüm 3
    11 Kalori hesaplamaları yapılması K1. Bölüm 4
    12 Gıda maddelerinin gruplandırılması K1. Bölüm 5
    13 Üretim maliyetleri K1. Bölüm 6
    14 Üretim planlama K1. Bölüm 6
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Gökdemir,A(2003), Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Detay, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin sonunda öğrenci, Organizasyon ve görev tanımlarını, yönetimin temel prensipleri ve hedeflerini, mutfak yönetimi ilkelerini, mutfak planı ve fiziksel özelliklerini, araç gereç temizliğini, gıda zehirlenmelerinde ve özel durumlarda ilk yardımı, kalori hesaplamaları yapılmasını gıda maddelerinin gruplandırılmasını, üretim maliyetlerini ve üretim aşamalarını açıklayabilecek ve yorumlayabilecektir.
    Dersin İçeriği Mutfak yönetimine ait; yönetimin temel prensiplerini, organizasyon ve görev tanımlarını, verimlilik teknikleri kavramak. Mutfak bilgisi ile ilgili mutfak planı ve fiziksel özellikleri, mutfak malzemeleri, mutfak güvenliği, mutfak planı ve fiziksel özellikleri, mutfak malzemelerini, mutfak güvenliğini kavramak ve uygulamak.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. 4
    2 Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. 4
    3 Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. 4
    4 Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. 5
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir. 4
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. -
    7 Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir. -
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir. -
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir. 4
    10 Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir. -
    11 İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir. -
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular. 4
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster