ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi CTU112 BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yiyecek-içecek hizmet işletmelerinin gelişim trendini açıklar.
    2-Yiyecek-içecek hizmet işletmelerini söyler.
    3-Yiyecek-içecek hizmet işletmelerinin özelliklerini açıklar.
    4-Yiyecek-içecek hizmet işletmelerinde yönetim şekillerini açıklar.
    5-Yiyecek-içecek hizmet işletmelerinde yönetimi etkileyen faktörleri açıklar
    6-Yiyecek-içecek hizmet işletmelerinde yönetim sorunlarına çözümleri açıklar.
    7-Yiyecek-içecek hizmet işletmelerinin fonksiyonlarını açıklar. Hizmetlerin planlama metotlarını açıklar. Farklı organizasyonları açıklar
    8-Hizmetlerin pazarlanmasının amaç ve metotlarını açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)40166
    Proje0000
    Laboratuar 014114
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 60166
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   110
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,67 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Ağırlama ve Yiyecek- İçecek Endüstrisi K:1 Bölüm:1
    2 İnsan Gereksinimleri ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri K:1 Bölüm:1
    3 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Sınıflandırılması K:1 Bölüm:1
    4 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim, Yönetsel Sorumluluklar ve İlişkiler K:1 Bölüm:1
    5 Yiyecek-İçecek Bölümü ve Organizasyon Yapısı K:1 Bölüm:1
    6 Servis Departmanı İş Tanımları ve İş Gerekleri, Bar Departmanı İş Tanımları K:1 Bölüm:1
    7 Mutfak Departmanı İş Tanımları, Yemek ve İçki Servisinin Önemi K:1 Bölüm:1
    8 Servis Türleri, Temel Servis Kuralları, Servis Öncesi Son Hazırlıklar, Servis Basamakları K:1 Bölüm:4
    9 Bar- İçki Bilgisi ve Servisi, Bar, Bar Türleri ve Bar Malzemeleri K:1 Bölüm:7
    10 Bar Türleri, Bar ve Bar Yerleşimi, Alkol ve İçeceklerle İlgili Genel Bilgiler K:1 Bölüm:7
    11 Alkolsüz İçecekler ve Servisleri K:1 Bölüm:7
    12 Soğuk Alkolsüz İçecekler, Sıcak Alkolsüz İçecekler K:1 Bölüm:7
    13 Alkollü İçecekler ve Servisleri K:1 Bölüm:7
    14 Bira, Şarap, Viski, Votka, Cin, Vermut , Konyak, Armanyak ve Brandy, K:1 Bölüm:7
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar KOÇAK, N, Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara,2006
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı 1. Yiyecek içecek hizmet işletmelerini detaylı tanıyabilme. 2. Küçük, orta ve büyük kapasiteli yiyecek işletmelerini tanıyabilme aralarındaki farkları tanıyabilme. 3. Yiyecek içecek hizmet işletmelerinin yönetim, planlama ve organizasyon şekillerini kavrayabilme
    Dersin İçeriği Yiyecek-içecek hizmet işletmelerinin tanımlanması, sınıflandırılması ve özellikleri; yiyecek-içecek hizmet işletmelerinde yönetim ve önemi; yiyecek-içecek hizmet işletmelerinin temel fonksiyonları, organizasyon yapıları, hizmetlerin planlanması ve pazarlanması konularını kavramak ve uygulamak
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. -
    2 Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. -
    3 Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. 4
    4 Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. -
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir. -
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. -
    7 Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir. -
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir. -
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir. 4
    10 Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir. -
    11 İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir. -
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular. 4
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster