ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Otel mutfaklarında hijyenik şartların oluşturulması, hijyen
    2 Mutfak zemini
    3 Çalışma yerleri ve iç mekan , kullanılan ara ve gereçlerin hijyeni, havalandırma
    4 Bulaşıkların yıkanması, elle yıkama , makine ile yıkama
    5 Çöpler ve haşerelerle mücadele
    6 Kemirgenlerle mücadele yolları
    7 Sürüngenlerle mücadele , hamam böcekleri ve uçan böceklerle mücadele yolları
    8 Temizlik , personel hijyeni
    9 Otel idaresinin hijyen konusunda alması gereken önlemler
    10 Personelin dikkat etmesi gereken özellikler, çalışanların fiziksel ve iç organları bakımından sağlığı
    11 Mutfak araçlarını ve kaplarını kullanırken dikkat edilecek noktalar, gıda maddeleri zehirlenmesi
    12 Gıda maddelerinin hazırlanmasında, pişirilmesinde hijyen kuralları.
    13 Gıda maddelerinin servisene kadar uygulanması gerekli hijyen kuralları
    14 Yiyeceklerin hijyenik olarak servisi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster