ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Dünya Mutfakları CTU210 BAHAR 3+1 Fak./ Üni. S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Dünya mutfaklarının temel özelliklerini ifade eder, açıklar.
    2-Mutfak kültürünün bir turistik ürün olarak tasarlanmasını tartışır.
    3-Türk mutfağını turizm amaçlı kullanılması konusunu tasarlar.
    4-Türk mutfağı alanında belli yemekleri pişirdiğini gösterir.
    5-Endüstriyel mutfak uygulamalarını örneklendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Belge, M.(2008), Tarih Boyunca Yemek Kültürü, İletişim Yayınları, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı 1-Türk ve dünya mutfaklarının özeliklerinin bilinmesi 2- Yöresel yemekler ve sağlık ilişkisi konularında bilgi sahibi olma
    Dersin İçeriği Mutfağın Tanımı, yeme-içme, yeme içmenin kültürel boyutu ve işlevleri, Mutfak kültürü, Arap, Hint, İran Mutfakları, Çin ve Türk mutfakları, Amerika kıtası mutfağı, Fransız mutfağı, İngiliz mutfağı, Orta Asya- Osmanlı-Günümüz Türk mutfağı, Endüstriyel mutfak, işlevleri, görev tanımları, Endüstriyel mutfak bölümleri, Endüstriyel Mutfak uygulamaları, İçecekler; Çay ve Kahve, Şarap, Mutfak- Beslenme Hijyen, HACCP uygulamaları, Türk Mutfağının Pazarlanması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster