ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Dünya Mutfakları CTU210 BAHAR 3+1 Fak./ Üni. S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Dünya mutfaklarının temel özelliklerini ifade eder, açıklar.
    2-Mutfak kültürünün bir turistik ürün olarak tasarlanmasını tartışır.
    3-Türk mutfağını turizm amaçlı kullanılması konusunu tasarlar.
    4-Türk mutfağı alanında belli yemekleri pişirdiğini gösterir.
    5-Endüstriyel mutfak uygulamalarını örneklendirir.
    6-Ana mutfaklardan belli yemeklerin pişirme, sunum, saklama özelliklerini ifade eder.
    7-Alkolsüz içeceklerin servisini öğrenir
    8-Alkollü içeceklerin servisini öğrenir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1-Belge, Murat (2001), Tarih Boyunca Yemek Kültürü, İletişim Yayınları
    Yardımcı Kitap 1-Maviş, Fermani (2003), Endüstriyel Yiyecek Üretimi, Detaya Yayıncılık. 2-Gökdemir, Ayhan (2005), Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Detay yayıncılık. 3-Boudan C. (2006), Mutfak Savaşı: Damak Zevkinin Jeopolitiği, Ayrıntı Yayınları
    Dersin Amacı 1-Türk ve dünya mutfaklarının özeliklerinin bilinmesi 2- Yöresel yemekler ve sağlık ilişkisi konularında bilgi sahibi olma
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster