ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yöresel Mutfaklar CTU215 GÜZ 3+1 Fak./ Üni. S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Orta Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    2-Doğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    3-Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    4-Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    5-Ege mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    6-Karadeniz mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    7-Trakya mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    8-Genel Türk mutfağı konusunda araştırma yapar
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)40144
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 60144
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   120
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Orta Anadolu Mutfağı. K1. Bölüm 1 YK1. Bölüm 2
    2 Orta Anadolu Mutfağı Yemekleri. K1. Bölüm 1 YK1. Bölüm 2
    3 Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı. K1. Bölüm 1 YK1. Bölüm 3
    4 Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı Yemekleri. K1. Bölüm 2 YK1. Bölüm 3
    5 Güneydoğu Anadolu Mutfağı. K1. Bölüm 2 YK1. Bölüm 3
    6 Güneydoğu Anadolu Mutfağı Yemekleri. K1. Bölüm 2 YK1. Bölüm 4
    7 Akdeniz Mutfağı K1. Bölüm 3 YK1. Bölüm 1
    8 Akdeniz Mutfağı Yemekleri. K1. Bölüm 3 YK1. Bölüm 2
    9 Ege Mutfağı. K1. Bölüm 3 YK1. Bölüm 4
    10 Ege Mutfağı Yemekleri. K1. Bölüm 3 YK1. Bölüm 4
    11 Karadeniz Bölgesi Mutfağı Yemekleri. K1. Bölüm 4 YK1. Bölüm 4
    12 Karadeniz Bölgesi Mutfağı Yemekleri. K1. Bölüm 5 YK1. Bölüm 4
    13 Trakya Mutfağı. K1. Bölüm 6 YK1. Bölüm 5
    14 Trakya Mutfağı Yemekleri. K1. Bölüm 6 YK1. Bölüm 5
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Gürsoy, D. (2008). Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Yemeklerimiz. Oğlak Yayıncılık,
    Yardımcı Kitap YK1. Türkan, C. (2009). Yemek Repertuarı. Cemalturkan Yayınları, Bolu.
    Dersin Amacı Bu dersin sonunda öğrenci 1- Bu derste yöresel mutfak kültürünü araştırarak bu yörelerin yemeklerini hazırlamak yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Bu ders Türk mutfağını bölgelere göre ayırarak 7 bölgenin farklı mutfak kültürlerinin öğrenilmesini içermektedir.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. -
    2 Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. 5
    3 Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. -
    4 Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. 5
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir. -
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. -
    7 Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir. -
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir. -
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir. -
    10 Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir. -
    11 İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir. 5
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular. 5
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster