Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
|
K1. Bölüm 1
|
2
|
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
|
K1. Bölüm 1
|
3
|
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
|
K1. Bölüm 1
|
4
|
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
|
K1. Bölüm 1
|
5
|
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerini Güçleştiren Faktörler
|
K1. Bölüm 1
|
6
|
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerini Güçleştiren Faktörler
|
K1. Bölüm 1
|
7
|
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerini Güçleştiren Faktörler
|
K1. Bölüm 1
|
8
|
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerini Güçleştiren Faktörler
|
K1. Bölüm 1
|
9
|
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Organizasyonu
|
K1. Bölüm 3
|
10
|
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Organizasyonu
|
K1. Bölüm 3
|
11
|
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Organizasyonu
|
K1. Bölüm 3
|
12
|
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Organizasyonu
|
K1. Bölüm 3
|
13
|
Yiyecek ve İçecek işletmelerinde maliyet, Yatırım maliyeti, İşletme Maliyeti
|
K1. Bölüm 7
|
14
|
Yiyecek ve İçecek işletmelerinde maliyet, Yatırım maliyeti, İşletme Maliyeti
|
K1. Bölüm 7
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Mustafa Tecimen
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. TÜRKSOY, A. (1997), Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Turhan Kitabevi, Ankara
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
1- Turizmin yeme-içme hizmetleri açısından önemini kavrar.
2- İşletme sınıflarının yiyecek-içecek hizmetlerini ve işletmelere nasıl açılabileceğini öğrenin.
3-Yiyecek-içecek hizmetleri ile iş yerinin kurulması, yatırım maliyetleri, finansman ve verimlilik ilkeleri ile ilgili hesapları öğrenir.
4. Catering işletmeciliği ve işletmenin idari fonksiyonlarını öğrenir.
|
Dersin İçeriği
|
Yiyecek-içecek hizmetleri yönetimi, yiyecek-içecek hizmetlerini zorlaştıran unsurlar, yiyecek-içecek hizmetlerini zorlaştıran unsurlar, yiyecek-içecek hizmetlerinin organizasyonu, maliyet, yatırım maliyeti, yiyecek-içecek işletmelerinde işletme maliyeti, catering işletmesi açmak için gerekli maliyet hesaplamaları hizmetler Yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerin karlılığının sağlanması, yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerin yönetim ve yönetim fonksiyonları, müşterilerin beğeni ve tercihleri hakkında bilgi edinme yöntemleri, yiyecek ve içecek hizmetlerinin pazarlanması, yiyecek ve içecek kontrolü, servis ve sanitasyon , yiyecek ve içeceklerin hazırlanması.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar.
|
-
|
2
|
Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar.
|
-
|
3
|
Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir.
|
4
|
4
|
Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir.
|
-
|
5
|
Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir.
|
-
|
6
|
Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir.
|
-
|
7
|
Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir.
|
-
|
8
|
Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir.
|
-
|
9
|
Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir.
|
4
|
10
|
Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir.
|
-
|
11
|
İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir.
|
-
|
12
|
Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır.
|
-
|
13
|
Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular.
|
4
|
14
|
İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır.
|
-
|