ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek İşletmeciliği II CTU206 BAHAR 3+1 Fak./ Üni. Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin tanımını ve önemini kavrayabilme.
    2-Bu işletmelerin sınıflandırılmalarını ve işletmeye açılışlarını kavrayabilmek.
    3-En iyi kuruluş yeri nasıl olmalıdır açıklar.
    4-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin açılabilmesi için gerekli maliyet hesaplarını yapar.
    5-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerde karlılığın nasıl sağlanacağını açıklar.
    6-Müşterilerin zevk ve tercihleri hakkındaki bilgileri açıklar
    7-Bu zevk ve tercihlere uygun hizmeti sağlayacak yönetim şeklini söyler.
    8-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin tanımını ve önemini kavrayabilme.
    9-Bu zevk ve tercihlere uygun hizmeti sağlayacak yönetim şeklini söyler.
    10-Yönetim fonksiyonlarını ve bu fonksiyonların nasıl yerine getireceğini açıklar.
    11-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin tanımını ve önemini kavrayabilme.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler014114
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)40144
    Proje011212
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 60144
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   118
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,93 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Bölüm 1
    2 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Bölüm 1
    3 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Bölüm 1
    4 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Bölüm 1
    5 Yiyecek ve İçecek Hizmetlerini Güçleştiren Faktörler Bölüm 1
    6 Yiyecek ve İçecek Hizmetlerini Güçleştiren Faktörler Bölüm 1
    7 Yiyecek ve İçecek Hizmetlerini Güçleştiren Faktörler Bölüm 1
    8 Yiyecek ve İçecek Hizmetlerini Güçleştiren Faktörler Bölüm 1
    9 Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Organizasyonu
    10 Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Organizasyonu
    11 Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Organizasyonu
    12 Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Organizasyonu
    13 Yiyecek ve İçecek işletmelerinde maliyet, Yatırım maliyeti, İşletme Maliyeti Bölüm 7
    14 Yiyecek ve İçecek işletmelerinde maliyet, Yatırım maliyeti, İşletme Maliyeti Bölüm 7
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa Tecimen
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar TÜRKSOY, A., Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Turhan Kitabevi, Ankara,1997
    Yardımcı Kitap Sökmen Alptekin (2005) Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve işletmeciliği
    Dersin Amacı 1. Turizmde yiyecek- içecek hizmetlerinin önemini kavrayabilme 2. Yiyecek- içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflarını ve nasıl işletmeye açılabileceklerini kavrayabilme. 3. Yiyecek -içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyetleri, finansmanı ve verimlilik hesapları ile ilgili ilkeleri kavrayabilme. 4. Yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonlarını tanıyabilme.
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. -
    2 Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. -
    3 Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. 4
    4 Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. -
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir. -
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. -
    7 Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir. -
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir. -
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir. 4
    10 Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir. -
    11 İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir. -
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular. 4
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster