ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek İşletmeciliği II CTU206 BAHAR 3+1 Fak./ Üni. Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Understand the importance of tourism to the food and beverage services.
    2-Learn food-beverage services of the business classes and how they can open up to businesses
    3-Learn food-beverage services with the establishment of business location, investment costs, finance and accounts related to the principles of efficiency.
    4-Learn the caterer management and administrative functions of the business.
    5-Bu zevk ve tercihlere uygun hizmeti sağlayacak yönetim şeklini söyler.
    6-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin tanımını ve önemini kavrayabilme.
    7-Bu zevk ve tercihlere uygun hizmeti sağlayacak yönetim şeklini söyler.
    8-Yönetim fonksiyonlarını ve bu fonksiyonların nasıl yerine getireceğini açıklar.
    9-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin tanımını ve önemini kavrayabilme.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa Tecimen
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. TÜRKSOY, A. (1997), Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Turhan Kitabevi, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı 1- Understand the importance of tourism to the food and beverage services. 2- Learn food-beverage services of the business classes and how they can open up to businesses 3- Learn food-beverage services with the establishment of business location, investment costs, finance and accounts related to the principles of efficiency. 4. Learn the caterer management and administrative functions of the business.
    Dersin İçeriği Food and beverage services management, factors that make food and beverage services difficult, factors that make food and beverage services difficult, organization of food and beverage services, cost, investment cost, operating cost in food and beverage businesses, cost calculations necessary for opening catering services Ensuring the profitability of businesses providing food and beverage services, management and management functions of businesses providing food and beverage services, methods of finding information about customers` tastes and preferences, marketing of food and beverage services, food and beverage control, service and sanitation, preparation of food and beverages.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster