ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek İşletmeciliği II CTU206 BAHAR 3+1 Fak./ Üni. Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin tanımını ve önemini kavrayabilme.
    2-Bu işletmelerin sınıflandırılmalarını ve işletmeye açılışlarını kavrayabilmek.
    3-En iyi kuruluş yeri nasıl olmalıdır açıklar.
    4-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin açılabilmesi için gerekli maliyet hesaplarını yapar.
    5-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerde karlılığın nasıl sağlanacağını açıklar.
    6-Müşterilerin zevk ve tercihleri hakkındaki bilgileri açıklar
    7-Bu zevk ve tercihlere uygun hizmeti sağlayacak yönetim şeklini söyler.
    8-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin tanımını ve önemini kavrayabilme.
    9-Bu zevk ve tercihlere uygun hizmeti sağlayacak yönetim şeklini söyler.
    10-Yönetim fonksiyonlarını ve bu fonksiyonların nasıl yerine getireceğini açıklar.
    11-Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin tanımını ve önemini kavrayabilme.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Ercan KARAÇAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar TÜRKSOY, A., Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Turhan Kitabevi, Ankara,1997
    Yardımcı Kitap Sökmen Alptekin (2005) Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve işletmeciliği
    Dersin Amacı 1. Turizmde yiyecek- içecek hizmetlerinin önemini kavrayabilme 2. Yiyecek- içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflarını ve nasıl işletmeye açılabileceklerini kavrayabilme. 3. Yiyecek -içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyetleri, finansmanı ve verimlilik hesapları ile ilgili ilkeleri kavrayabilme. 4. Yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonlarını tanıyabilme.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster