Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Türk mutfağı hakkında genel bilgi
|
K1. Bölüm 6
|
2
|
Türk mutfağının dünya mutfaklarındaki yeri ve önemi
|
K1. Bölüm 6
|
3
|
Türk mutfağındaki temel pişirme yöntemleri hakkında bilgi
|
K1. Bölüm 6
|
4
|
tanınan dünya mutfakları hakkında genel bilgi
|
K1. Bölüm 7
|
5
|
Çin mutfağındaki temel pişirme yöntemleri
|
K1. Bölüm 7
|
6
|
Çin mutfağından bazı yemek tarifleri
|
K1. Bölüm 7
|
7
|
Fransız mutfağındaki temel pişirme yöntemleri
|
K1. Bölüm 8
|
8
|
Fransız mutfağından yemek tarifleri
|
K1. Bölüm 8
|
9
|
Hint mutfağında kullanılan temel pişirme yöntemleri
|
K1. Bölüm 8
|
10
|
Hint mutfağından yemek tarifleri
|
K1. Bölüm 9
|
11
|
İtalyan mutfağında kullanılan temel pişirme yöntemleri
|
K1. Bölüm 9
|
12
|
İtalyan mutfağından bazı yemek tarifleri
|
K1. Bölüm 10
|
13
|
Ülkemize gelen turistleri en çok tercih ettikleri mutfak ve yemek çeşitleri hakkında genel bilgi
|
K1. Bölüm 10
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar.
|
-
|
2
|
Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar.
|
-
|
3
|
Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir.
|
-
|
4
|
Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir.
|
-
|
5
|
Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir.
|
-
|
6
|
Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir.
|
-
|
7
|
Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir.
|
-
|
8
|
Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir.
|
-
|
9
|
Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir.
|
-
|
10
|
Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir.
|
-
|
11
|
İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir.
|
-
|
12
|
Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır.
|
-
|
13
|
Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular.
|
-
|
14
|
İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır.
|
-
|