ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Pişirme Yöntemleri- II CTU216 BAHAR 3+1 Fak./ Üni. S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gril (Izgara) pişen yemekleri hazırlayabilir.
    2-Steaming (Buharda) pişen yemekleri hazırlayabilir.
    3-Roti (büyük parça etleri çevirerek pişirmek) pişen yemekleri hazırlayabilir.
    4-Roti pişirme yönteminde fırın çeşitlerini kullanmayı öğrenir.
    5-Roti pişirme yöntemine göre etleri hazırlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)40144
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 60144
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   120
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Türk mutfağı hakkında genel bilgi K1. Bölüm 6
    2 Türk mutfağının dünya mutfaklarındaki yeri ve önemi K1. Bölüm 6
    3 Türk mutfağındaki temel pişirme yöntemleri hakkında bilgi K1. Bölüm 6
    4 tanınan dünya mutfakları hakkında genel bilgi K1. Bölüm 7
    5 Çin mutfağındaki temel pişirme yöntemleri K1. Bölüm 7
    6 Çin mutfağından bazı yemek tarifleri K1. Bölüm 7
    7 Fransız mutfağındaki temel pişirme yöntemleri K1. Bölüm 8
    8 Fransız mutfağından yemek tarifleri K1. Bölüm 8
    9 Hint mutfağında kullanılan temel pişirme yöntemleri K1. Bölüm 8
    10 Hint mutfağından yemek tarifleri K1. Bölüm 9
    11 İtalyan mutfağında kullanılan temel pişirme yöntemleri K1. Bölüm 9
    12 İtalyan mutfağından bazı yemek tarifleri K1. Bölüm 10
    13 Ülkemize gelen turistleri en çok tercih ettikleri mutfak ve yemek çeşitleri hakkında genel bilgi K1. Bölüm 10
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa Tecimen
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Türkan, C. (2010). Mutfak Teknolojisi. Cemalturkan Yayınları, Bolu.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu derste mutfak çalışanlarının hiyerarşik yapıya göre iş tanımları yapma, uluslararası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlama yetkinliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Türk mutfağı hakkında genel bilgi. Türk mutfağının dünya mutfaklarındaki yeri ve önemi. Türk mutfağındaki temel pişirme yöntemleri hakkında bilgi. tanınan dünya mutfakları hakkında genel bilgi. Çin mutfağındaki temel pişirme yöntemleri. Çin mutfağından bazı yemek tarifleri. Fransız mutfağındaki temel pişirme yöntemleri. Fransız mutfağından yemek tarifleri. Hint mutfağında kullanılan temel pişirme yöntemleri. Hint mutfağından yemek tarifleri. İtalyan mutfağında kullanılan temel pişirme yöntemleri. İtalyan mutfağından bazı yemek tarifleri. Ülkemize gelen turistleri en çok tercih ettikleri mutfak ve yemek çeşitleri hakkında genel bilgi.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. -
    2 Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. -
    3 Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. -
    4 Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. -
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir. -
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. -
    7 Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir. -
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir. -
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir. -
    10 Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir. -
    11 İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir. -
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular. -
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster