ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek İşletmeciliği I CTU205 GÜZ 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Turizmde yiyecek- içecek hizmetlerinin önemini kavrar.
    2-Yiyecek- içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflarını ve nasıl işletmeye açılabileceklerini kavrar.
    3-Yiyecek -içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyetleri, finansmanı ve verimlilik hesapları ile ilgili ilkeleri kavrar.
    4-Yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonlarını tanır.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011212
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012424
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   106
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,53 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Ağırlama ve Yiyecek-İçecek Endüstrisi Tanımlar, İnsan Gereksinimleri ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Yiyecek ve içecek işletmelerinin Sınıflandırılması K1. Bölüm 1
    2 Yiyecek ve içecek işletmelerinde Yönetim K1. Bölüm 1
    3 Yönetim Süreci ve Yönetim Fonksiyonları K1. Bölüm 1
    4 Yiyecek-İçecek Döngüsü ve Maliyet Kontrolü K1. Bölüm 10
    5 Yiyecek Döngüsü K1. Bölüm 10
    6 Satın Alma, Satın Almanın Önemi, Satın Almanın Amaçları, Satın Almada Güvenlik ve Etik K1. Bölüm 10
    7 Teslim Alma, Teslim Alma Süreci, Depolama ,Güvenlik, Kalite, Kayıt işlemleri, Envanter Maliyetlerinin Düşürülmesi, .Sunum K1. Bölüm 10
    8 İçecek Döngüsü, Satın Alma, Teslim Alma, Depolama, Sunum K1. Bölüm 10
    9 Maliyet Kontrolü ve Fiyatlandırma, Standart Reçetelerin Geliştirilmesi K1. Bölüm 10
    10 Mönü Kalemleri İçin Standart Maliyetlerin Bulunması K1. Bölüm 10
    11 Mönü Kalemlerinin Fiyatlandırılması K1. Bölüm 10
    12 Konuk İle İlişkiler ve Şikayetler İle İlgilenme K1. Bölüm 11
    13 Konukların Sınıflandırılmaları, İlk İzlenimler, Şikayetler K1. Bölüm 11
    14 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Pazarlaması K1. Bölüm 12
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. SÖKMEN, A 2006, Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Ve İşletmeciliği, Detay Yayıncılık, Ankara,
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilerin yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonlarını tanıyabilmesi hedeflenmektedir.
    Dersin İçeriği Bu ders yiyecek- içecek işletmelerindeki organizasyon yapısının nasıl olduğu ve bu organizasyonda bulunan kişilerin görev dağılımının nasıl olduğu konularına ve yiyecek- içecek işletmelerinde nasıl bir yönetim olması gerektiği konularını içermektedir.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. 4
    2 Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. 5
    3 Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. -
    4 Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. 4
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir. 5
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. -
    7 Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir. -
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir. -
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir. -
    10 Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir. 4
    11 İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir. 5
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular. 4
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster