ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek İşletmeciliği I CTU205 GÜZ 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Turizmde yiyecek- içecek hizmetlerinin önemini kavrar.
    2-Yiyecek- içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflarını ve nasıl işletmeye açılabileceklerini kavrar.
    3-Yiyecek -içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyetleri, finansmanı ve verimlilik hesapları ile ilgili ilkeleri kavrar.
    4-Yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonlarını tanır.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011212
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012424
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   106
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,53 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Ağırlama ve Yiyecek-İçecek Endüstrisi Tanımlar, İnsan Gereksinimleri ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Yiyecek ve içecek işletmelerinin Sınıflandırılması K:1 Bölüm 1
    2 Yiyecek ve içecek işletmelerinde Yönetim K:1 Bölüm 1
    3 Yönetim Süreci ve Yönetim Fonksiyonları K:1 Bölüm 1
    4 Yiyecek-İçecek Döngüsü ve Maliyet Kontrolü K:1 Bölüm 10
    5 Yiyecek Döngüsü K:1 Bölüm 10
    6 Satın Alma, Satın Almanın Önemi, Satın Almanın Amaçları, Satın Almada Güvenlik ve Etik K:1 Bölüm 10
    7 Teslim Alma, Teslim Alma Süreci, Depolama ,Güvenlik, Kalite, Kayıt işlemleri, Envanter Maliyetlerinin Düşürülmesi, .Sunum K:1 Bölüm 10
    8 İçecek Döngüsü, Satın Alma, Teslim Alma, Depolama, Sunum K:1 Bölüm 10
    9 Maliyet Kontrolü ve Fiyatlandırma, Standart Reçetelerin Geliştirilmesi K:1 Bölüm 10
    10 Mönü Kalemleri İçin Standart Maliyetlerin Bulunması K:1 Bölüm 10
    11 Mönü Kalemlerinin Fiyatlandırılması K:1 Bölüm 10
    12 Konuk İle İlişkiler ve Şikayetler İle İlgilenme K:1 Bölüm 11
    13 Konukların Sınıflandırılmaları, İlk İzlenimler, Şikayetler K:1 Bölüm 11
    14 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Pazarlaması K:1 Bölüm 12
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar SÖKMEN, A, Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Ve İşletmeciliği, Detay Yayıncılık, Ankara, 2006
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilerin yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonlarını tanıyabilmesi hedeflenmektedir.
    Dersin İçeriği Bu ders yiyecek- içecek işletmelerindeki organizasyon yapısının nasıl olduğu ve bu organizasyonda bulunan kişilerin görev dağılımının nasıl olduğu konularına ve yiyecek- içecek işletmelerinde nasıl bir yönetim olması gerektiği konularını içermektedir.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. 4
    2 Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. 5
    3 Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. -
    4 Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir. 4
    5 Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir. 5
    6 Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. -
    7 Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir. -
    8 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir. -
    9 Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir. -
    10 Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir. 4
    11 İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir. 5
    12 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır. -
    13 Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular. 4
    14 İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster