Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Kongre ve Turizm İlişkisi, Yapılış Tarzına Göre Toplantılar, Kongre Tanımları, Kongreciliğin Tarihi
|
K1. Bölüm 1
|
2
|
Kongre Organizasyonu Planlaması, Kongre Ülkesi ve Şehri Seçimi, Kongre Zamanı ve Mekânı Seçimi, Kongre Süresinin Belirlenmesi
|
K1. Bölüm 2
|
3
|
Kongre Katılımcı Sayısının Arttırılması ve Slogan Seçimi, Tanıtma Faaliyetleri, Personel İhtiyacı, Doküman İhtiyacı
|
K1. Bölüm 2
|
4
|
Kongre Hizmetleri Yönetimi, Kongre Öncesi Faaliyetler, Otel içinde Kongre Departmanının Yeri, Kongre Bütçesi ve Finansal Yönetim
|
K1. Bölüm 2
|
5
|
Kongre Öncesi Toplantılar, Toplantı Tarihi ile Rezervasyon Tarihi Arasındaki Prosedürler ve Dokümanlar,
|
K1. Bölüm 2
|
6
|
Rezervasyon İşlemleri, Oda Dağılımıyla ilgili Çalışmalar, No-Show ve Overbooking Durumlarında yapılacak Çalışmalar, Check-In ve Check-Out İşlemleri, Toplantı Hizmet Salonları
|
K1. Bölüm 2
|
7
|
Toplantı Yerleşim Düzenleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Kongre Teknolojisi
|
K1. Bölüm 2
|
8
|
Kongre Esnasında Ortaya Çıkabilecek Acil Durumlar ve Önlemler, Turlar Eğlenceler ve Rekreasyon Faaliyetleri, Medya ile ilgili Faaliyetler, Kongre Sonrasındaki Faaliyetler
|
K1. Bölüm 2
|
9
|
Kongrenin Ana Hesabının ve Diğer Masrafların Hesaplanması ve Faturalama, İşletme Personeline Verilecek Ödül ve Memnuniyetler
|
K1. Bölüm 2
|
10
|
Kongre Teknolojisi ve Dokümanı için Yapılacak Çalışmalar, Değerlendirme Toplantısı
|
K1. Bölüm 2
|
11
|
Fuar Kavramı, Fuarların Temel Fonksiyonları, Fuar Türleri,
|
K1. Bölüm 4
|
12
|
Fuar Organizasyonu, Fuar Organizasyonunun Özellikleri, Fuar ve Sergi Katılım Kararı
|
K1. Bölüm 4
|
13
|
Fuar Organizasyonlarında Bütçeleme, Fuar Katılım Prosedürü, Fuar Organizasyonlarında Sunulan Hizmetler
|
K1. Bölüm 4
|
14
|
Stant Yönetimi, Stantların Yapısı, Stant Tipleri, Stant Düzenlemede Kullanılan Malzemeler
|
K1. Bölüm 4
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Mustafa Tecimen
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Aymankuy Y.,2006, Kongre Turizmi ve Fuar Organizasyonları, Detay Yayınları, Ankara
|
Yardımcı Kitap
|
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin sonunda öğrencinin Turizm Endüstrisinde kongre ve fuar organizasyonlarının sosyo- ekonomik önemi, uluslararası ve ulusal kongre turizminin temel özelliklerini bilmesi, kongre organizasyonu faaliyetlerinde bulunan kurum-kuruluşların çalışmaları ve amaçları, kongre ve fuar organizasyonunda tüm aşamalarındaki hazırlık teknikleri ve süreçleri, kongre ve fuar organizasyonlarında finansal planlama ve tablolarının ilkeleri ve kongre ve fuar turizmi tanıtım ve pazarlama stratejilerini tanıyor olması amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Turizm Endüstrisinde kongre ve fuar organizasyonlarının sosyo- ekonomik önemi, uluslararası ve ulusal kongre turizminin temel özellikleri, ayrıca kongre organizasyonu faaliyetlerinde bulunan kurum-kuruluşların çalışmaları ve amaçları, kongre ve fuar organizasyonunda tüm aşamalarındaki hazırlık teknikleri ve süreçleri, kongre ve fuar organizasyonlarında finansal planlama ve tablolarının ilkeleri ve kongre ve fuar turizmi tanıtım ve pazarlama stratejileri öğretilecektir.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar.
|
-
|
2
|
Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar.
|
3
|
3
|
Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir.
|
-
|
4
|
Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir.
|
-
|
5
|
Ticari hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özelliklerini bilir.
|
4
|
6
|
Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir.
|
-
|
7
|
Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir.
|
-
|
8
|
Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir.
|
-
|
9
|
Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanıyabilir.
|
4
|
10
|
Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir.
|
-
|
11
|
İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir.
|
-
|
12
|
Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırır.
|
-
|
13
|
Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular.
|
-
|
14
|
İşletme ve yönetim kademelerinde sorumluluk alır.
|
4
|