ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İmalat İşlemleri III CMK207 GÜZ 3+1 Fakülte Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Üniversal torna tezgahlarının aksesuarlarını (Ayna , konik çekme ve kopya aparatlarını) ve çeşitlerini kullanır: Revolver torna tezgahlarında temel tornalama işlemlerini yapar.
    2- Üniversal freze tezgahlarında döner tabla, aynalı mengene, cıvata ve pabuçlar ve iş bağlama kalıpları ile aracılığı ile frezeleme işlemleri yapar.
    3-Alet bileme tezgahlarını kullanarak, tek ağızlı ve çok ağızlı kesici aletleri biler. Ve Düzlem ve silindirik taşlama tezgahlarında muhtelif taşlama işlemlerini yapar.
    4-Gaz altı kaynak makinelerini ve kullanılan gazları tanır.Gaz altı kaynak yöntemlerini ve temel özelliklerini açıklar, çelik ve çelik dışı metallerin kaynağını yapar.
    Ön Koşul YOK
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa Sarıarslan, Öğr. Gör Ahmet Kocadağ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Gökçe, Öğr. Gör. Dr. Abidin Şahinoğlu
    Kaynaklar Öğr.Gör. İsmail ÇAM, İmalat işlemleri ve Atölye Uygulamaları-2,
    Yardımcı Kitap Nusret İPEKÇİOĞLU, Frezecilik. MEB yayını ; Mustafa BAĞCI, Yakup ERİŞKİN, Taşlamacılık Ve Alet Bileme Teknolojisi; Naci ŞAHİN, TALAŞLI Üretim 1,2,3.; Saip SERFİÇELİ Kaynak Teknolojisi
    Dersin Amacı 1. Üniversal torna tezgahı aksesuarları ve revolver torna tezgahlarını kullanarak üretim yapabilme. 2. Üniversal freze tezgahı aksesuarlarını kullanarak üretim yapabilme. 3. Alet bileme tezgahlarında kesici alet bileyebilme ve taşlama tezgahlarında temel taşlama işlemleri yapabilme. 4. Gaz-altı kaynak makineleriyle temel kaynak işlemlerini yapabilme.
    Dersin İçeriği Üniversal Torna Tezgahı Takım ve Aksesuarları Revolver Torna Tezgahı Takım ve Aksesuarları Üniversal Freze Tezgahı Takım ve Aksesuarları Düzlem Yüzey Taşlama Tezgahı ve aksesuarları Silindirik Taşlama Tezgahı ve aksesuarları Gaz-Altı Kaynak Yöntemleri Bileme ve Temel Taşlama İşlemleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster