ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İş Dünyası ve Girişimcilik CMD242 BAHAR 3+1 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Girişimciliğin önemini ve nasıl girişimci olunduğunu açıklar. Türkiye`de girişimci olma şekillerini tanır. Girişimcilerin başarı ve başarısızlık sebeplerini açıklar.
    2-Risk sermayesini açıklar. İş fikirleri üretmenin önemini ve Türkiye`deki girişimcilik politikalarını açıklar.
    3-Çeşitli büyüklük ölçülerine göre işletmeleri sıralar. Küçük işletmelerin ekonomik ve sosyal sisteme katkılarını açıklar.
    4-Liderlik ve motivasyonun girişimcilikte önemini açıklar.
    5-Türkiye`deki ve dünyadaki girişimcilik akımlarını ve modellerini açıklar.
    6-İş planı hazırlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)12224
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011010
    Proje2011010
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011515
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   115
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,83 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Girişimcilik kavramı, ortaya çıkışı, girişimcilik tanımı ve evrimi
    2 Girişimci ve girişimcilik, yaygın olarak kullanılan girişimcilik türleri
    3 Girişimciliği etkileyen faktörler
    4 Girişimci olma şekilleri
    5 Girişimcilik bağlamında risk, girişimcinin sosyolojik ve psikolojik yaklaşımı
    6 Risk sermayesi ve ülkemizdeki uygulama alanları. İş fikirleri
    7 Zihinsel tetikte olma, dikkat, motivasyon koşulları
    8 Ara Sınav
    9 Liderliğin ve yaratıcı düşüncenin girişimciliğe etkileri
    10 Girişimcilik eğitimleri, girişimcilik ve kültür
    11 Küçük işletmelerin kuruluşları, amaç ve işlevleri
    12 Girişimcilikte kaos, risk analizi ve değerlendirmesi
    13 Türkiye`de girişimcilik ve yaratıcı düşünce
    14 İş planı hazırlama
    15 Genel değerlendirme ve örnek iş planı incelemeleri
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Koordinatorü Öğr.Gör. Ahmet KOCADAĞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar KOCADAĞ Ahmet, İş Dünyası ve Girişimcilik Ders Notları 2018
    Yardımcı Kitap DİLSİZ, İrfan. ve Nihat KÖLÜK. Meslek Yüksekokulları İçin Girişimcilik. Detay Yayıncılık, 2005. TOP, Seyfettin Girişimcilik ve keşif süreci, İstanbul Beta yayıncılık 2006 YURTSEVEN, Rıdvan. Girişimcilik. Küçük bir İşletme Kurmak ve Yönetmek, Ankara: Detay Yayıncılık. 2007 GÜNEY, Salih. Yönetim ve Organizasyon. Nobel Yayın Dağıtım. Ankara. 2001
    Döküman -
    Dersin Amacı Mal ya da hizmet üretimi yapacak, küçük yada orta ölçekte işletmeler kurup yönetecek, istihdam oluşturacak, işletmeyi daha büyük işletmeye dönüştürecek, bilgi, birikim ve donanıma sahip vizyonlu girişimciler yetiştirmektir.
    Dersin İçeriği Girişimcilik kavramı, ortaya çıkışı, girişimciliğin tanımı ve evrimi. Girişimci ve girişimcilik, yaygın olarak kullanılan girişimcilik türleri.Girişimciliği etkileyen faktörler. Girişimci olma şekilleri. Girişimcilik bağlamında risk, girişimcinin sosyolojik ve psikolojik yaklaşımı. Risk sermayesi ve ülkemizdeki uygulama alanları. İş fikirleri Zihinsel tetikte olma, dikkat, motivasyon koşulları. Liderliğin ve yaratıcı düşüncenin girişimciliğe etkileri Girişimcilik eğitimleri, girişimcilik ve kültür. Küçük işletmelerin kuruluşları, amaç ve işlevleri.Girişimcilikte kaos, risk analizi ve değerlendirmesi. Türkiye`de girişimcilik ve yaratıcı düşünce. İş planı hazırlama. Genel değerlendirme ve örnek iş planı incelemeleri.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Kullanım yerine göre ahşap ve ahşap esaslı malzemeyi tanımak.. -
    2 Mobilya üretim makinelerini tanımak -
    3 Mobilya tasarlamak -
    4 Proje hazırlamak 5
    5 Bilgisayar destekli çizim yapmak -
    6 Araştırma ve değerlendirme yapmak 5
    7 Üretim sürecini planlamak 5
    8 Mobilya imal etmek -
    9 Mesleki etik değerlere uymak -
    10 İş yeri/işletmeyi kurmak ve yönetmek 5
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster