ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mesleki Bilgisayar Kullanımı CMD111 GÜZ 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bilgi teknolojisi araçlarının donanım ve yazılım özelliklerini belirler
    2-İnternet ortamında iletişim kurar
    3-İnternet ortamında iş başvurusu yapar
    4-Metin düzenlemesi yapar
    5-Sayısal verileri düzenler
    6-Sunum materyalleri hazırlar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Oğuzhan UZUN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Bilgisayar Donanımı (Mehmet ÖZGÜLER), A`dan Z`ye Bilgisayar Rehberi (Bayram YILDIZ), Bilgisayar I-II Temel Bilgisayar Becerileri (Ali GÜNEŞ),
    Yardımcı Kitap Bilgisayar ve İnternet kullanımı (Hasan Çebi BAL), Bilişim Sarayı (Öğr.Gör.Abdullah AKGÜN)
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; öğrencilere, temel bilgi teknolojilerinin öneminin kavratılmasıdır.
    Dersin İçeriği Dersin amacının ve ders içeriklerinin tanıtımı - Bilgisayar ile ilgili temel bilgiler - Bilgisayarın temel bileşenleri Bilgisayar donanımı -Donanım parçaları -Klavye ve fare kullanımı Yazılım ve İşletim Sistemi - İşletim sistemi, Programlama dilleri, Paket program kavramları - İşletim Sisteminde Temel Kavramlar - Görev Çubuğu - Pencerelerle Çalışma - Temel Dosya ve Klasör İşlemleri - Masaüstü - Başlat Menüsü - Temel Programlar (Hesap Makinesi, Wordpad, Paint, vb.) İşletim Sistemi Kullanımı ve Dosya Yönetimi - Denetim Masası - Sorun Giderme ve Windows?tan Çıkış Kelime İşlemci - Dosya işlemleri - Sayfa yapısı - Metin işlemleri Metin biçimlendirme Metni yerleştirme Madde işaretleri ve numaralandırma Görsel nesneler Resim işlemleri Çizim nesneleri Metin kutusu Word Art ekleme Grafik ekleme - Tablo işlemleri Tablo ekleme Tabloları biçimlendirme Hücreleri biçimlendirme - Belgeyi yazdırma - Özgeçmiş Hazırlama Yöntemleri İşlem Tablosu - İşlem tablosuyla çalışma - Veri biçimleri İşlem tablosunu düzenleme Satır / sütun genişlikleri Kenarlık ayarları Renk / Dolgu ayarları Metin biçimlendirme - Yazdırma işlemleri Formüller ve Fonksiyonlar - Formüller Sayısal formüller Mantıksal formüller Formül kullanımı - Temel Fonksiyonlar Grafikler - Grafik türü Veri aralığı Grafik etiketleri Grafik yerleşimi Sunum hazırlama - Sunu yapısı Sayfa ayarları Sayfa numarası ekleme Üst / alt bilgi ekleme - Sununun görsel tasarımı - Arka plan tasarımı - Slayt düzeni - Renk seçenekleri - Metin biçimlendirme - Nesne işlemleri Resim Grafik Tablo Ses Video - Animasyon düzenleri Sunu gösteri ayarları-Sunuyu yazdırma İnternet ve İnternet Tarayıcısı - İnternet ve tarihçesi - İnternette kullanılan kavramlar İnternet ve alan adları - İnternette kullanılan terimler - İnternet tarayıcıları - Tarayıcı ayarları Sık kullanılanlar - Arama motorlarını kullanma ? Sosyal Ağlar ve Sosyal Medya E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi - Elektronik Posta Sisteminin Genel Özellikleri- Elektronik Posta Hesabı Oluşturulması- Elektronik Postaların Okunması- Elektronik Posta Yazmak Ve Yollamak- Elektronik Posta İle Dosya Yollanması- E-Posta ile İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar- Elektronik Posta ve Etik Kurallar Bilgisayar ve Ağ Güvenliği- Kötü Niyetli Yazılımlar-Virüs ve Diğer Kötü Niyetli Yazılımlara Karşı Korunma
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster