ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dersin amacının ve ders içeriklerinin tanıtımı - Bilgisayar ile ilgili temel bilgiler - Bilgisayarın temel bileşenleri
    2 Bilgisayar donanımı -Donanım parçaları -Klavye ve fare kullanımı
    3 Yazılım ve İşletim Sistemi - İşletim sistemi, Programlama dilleri, Paket program kavramları - İşletim Sisteminde Temel Kavramlar - Görev Çubuğu - Pencerelerle Çalışma - Temel Dosya ve Klasör İşlemleri - Masaüstü - Başlat Menüsü
    4 Temel Programlar (Hesap Makinesi, Wordpad, Paint, vb.) İşletim Sistemi Kullanımı ve Dosya Yönetimi - Denetim Masası - Sorun Giderme ve Windows?tan Çıkış
    5 Kelime İşlemci - Dosya işlemleri - Sayfa yapısı - Metin işlemleri Metin biçimlendirme Metni yerleştirme Madde işaretleri ve numaralandırma
    6 Görsel nesneler Resim işlemleri Çizim nesneleri Metin kutusu Word Art ekleme Grafik ekleme - Tablo işlemleri Tablo ekleme Tabloları biçimlendirme Hücreleri biçimlendirme - Belgeyi yazdırma - Özgeçmiş Hazırlama Yöntemleri
    7 İşlem Tablosu - İşlem tablosuyla çalışma - Veri biçimleri
    8 İşlem tablosunu düzenleme Satır / sütun genişlikleri Kenarlık ayarları Renk / Dolgu ayarları Metin biçimlendirme - Yazdırma işlemleri
    9 Formüller ve Fonksiyonlar - Formüller Sayısal formüller Mantıksal formüller Formül kullanımı - Temel Fonksiyonlar
    10 Grafikler - Grafik türü Veri aralığı Grafik etiketleri Grafik yerleşimi
    11 Sunum hazırlama - Sunu yapısı Sayfa ayarları Sayfa numarası ekleme Üst / alt bilgi ekleme - Sununun görsel tasarımı - Arka plan tasarımı - Slayt düzeni - Renk seçenekleri - Metin biçimlendirme - Nesne işlemleri Resim Grafik Tablo Ses Video - Animasyon düzenleri Sunu gösteri ayarları-Sunuyu yazdırma
    12 İnternet ve İnternet Tarayıcısı - İnternet ve tarihçesi - İnternette kullanılan kavramlar İnternet ve alan adları - İnternette kullanılan terimler - İnternet tarayıcıları - Tarayıcı ayarları Sık kullanılanlar - Arama motorlarını kullanma ? Sosyal Ağlar ve Sosyal Medya
    13 E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi - Elektronik Posta Sisteminin Genel Özellikleri- Elektronik Posta Hesabı Oluşturulması- Elektronik Postaların Okunması- Elektronik Posta Yazmak Ve Yollamak- Elektronik Posta İle Dosya Yollanması- E-Posta ile İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar- Elektronik Posta ve Etik Kurallar
    14 Bilgisayar ve Ağ Güvenliği- Kötü Niyetli Yazılımlar-Virüs ve Diğer Kötü Niyetli Yazılımlara Karşı Korunma
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster