ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Şirketlere ilişkin genel bilgiler ve şirketlerin hukuk dalları ile ilişkisi.
    2 Şirketlerin sınıflandırılması ve şirketler muhasebesinin konusu.
    3 Adi şirketlerin tanımı ve özellikleri, adi şirketin kuruluşu, sermayesi, kar-zarar dağıtımı ve tasfiyesi(sona ermesi) ile ilgili muhasebe kayıtları.
    4 Kollektif şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
    5 Kollektif şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
    6 Kollektif şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
    7 Komandit şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
    8 Komandit şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
    9 Uygulamalı konuların tekrarı.
    10 Anonim şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
    11 Anonim şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
    12 Limited şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları
    13 Limited şirketler tanımı ve özellikleri, kuruluşu, sermaye hareketleri ve kar zarar dağıtım yapısı, tasfiye, devir, birleşme işlemleri muhasebe kayıtları.
    14 Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler, Şirket birleşmeleri ve uygulamalı çözümlü örnekler ile konuların tekrarı.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster