ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Muhasebe Denetimi CMU208 BAHAR 3+1 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Muhasebe denetim mesleğinin önemini kavrar.
    2-Muhasebe denetimi ile ilgili teorik ve uygulamaya yönelik bilgileri öğrenir.
    3-Muhasebe denetim mesleğinin ve ülkemizde geçerli olan kuralları tanır.
    4-Muhasebe denetimi ile ilgili güncel gelişmeleri kavrar.
    5-Muhasebe denetimi ile ilgili teorik ve uygulamaya yönelik bilgileri öğrenir.
    6-Muhasebe denetimi ile ilgili güncel gelişmeleri kavrar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Süleyman DÖNERTAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1- Hasan KAVAL, Celal KEPEKÇİ, Bağımsız Denetim, Avcıol Basım Yayım, 2005, İstanbul K2- Ersin GÜREDİN.Denetim,İstanbul,1998
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Muhasebe denetimi ile ilgili temel kavramlar, Genel kabul görmüş denetim standartlarını kavrayabilmek. Denetim raporu, süreci ve planlamasını kavrayabilme. Denetim kanıtları, teknikleri, çalışma kağıtlarını kavrayabilme. İç kontrol sisteminin önemi. Varlık, kaynak ve sonuç hesapların denetimini kavrayabilme
    Dersin İçeriği Muhasebe denetimine genel bir bakış ve muhasebe denetiminin tarihi gelişimi Muhasebe denetiminin tanımı, unsurları, konusu ile denetçi ve denetçi türleri ile bağımsız denetimin önemi ve gerekliliği Denetim türleri Muhasebe-denetim ilişkisi, muhasebe denetiminin amaçları Genel kabul görmüş denetim standartları Denetim riski Denetim sürecinin aşamaları Denetim planlaması Denetim kanıtları Denetim teknikleri İç kontrol sistemi ile çalışma kâğıtları Denetim raporu Dönen ? Duran varlıkların denetimi Kaynakların denetimi Sonuç hesaplarının denetimi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster