Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
İşletmenin Temel Kavramları, Amaçları ve Çevre ile İlişkileri
|
K1. Bölüm 1
|
2
|
İşletmelerin amaçları, özellikleri ve işletme çeşitleri.
|
K1. Bölüm 1
|
3
|
İşletmelerin çeşitleri ve işletme çevre ilişkileri.
|
K1. Bölüm 1
|
4
|
İşletme kuruluş çalışmaları ve fizibilite.
|
K1. Bölüm 2
|
5
|
İşletme büyüklüğü, kapasite ve kapasite ölçüleri.
|
K1. Bölüm 2
|
6
|
İşletme kuruluş yeri seçimi ve kuruluş yerleri.
|
K1. Bölüm 2
|
7
|
İşletmelerde yönetim tanımı ve fonksiyonları, yönetim kademeleri ve yönetici becerileri
|
K1. Bölüm 3
|
8
|
İşletmelerde planlama, örgütleme fonksiyonlarının tanımı, çeşitleri, yararları.
|
K1. Bölüm 3
|
9
|
İşletmelerde koordinasyon, yöneltme ve denetim fonksiyonlarının tanımı, çeşitleri ve aşamaları.
|
K1. Bölüm 3
|
10
|
İşletme fonksiyonlarından Üretimin tanımı, önemi, sınıflandırılması ve üretim yönetimi
|
K1. Bölüm 3
|
11
|
İşletme fonksiyonlarından pazarlamanın tanımı, önemi ve hedef pazar seçimi
|
K1- Bölüm 3 K2- Bölüm 2
|
12
|
İşletmelerde finansın tanımı, amacı, önemi ve finansal fonların sağlanması.
|
K1. Bölüm 3
|
13
|
İşletmelerde insan kaynakları yönetimi, planlanması, işgören seçimi ve ücret yönetimi
|
K1. Bölüm 3
|
14
|
İşletmelerde halkla ilişkiler ve araştırma ve geliştirme çalışmaları
|
K1- Bölüm 3 K2- Bölüm 2
|