Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Girişimci ve Girişimcilik Kavramları
|
K1. Bölüm 1
|
2
|
Girişimcinin Özellikleri
|
K1. Bölüm 2
|
3
|
Girişimci Kişiliğin Oluşumu
|
K1. Bölüm 2
|
4
|
Dünyada ve Türkiye`de Girişimcilik
|
K1. Bölüm 1
|
5
|
Yenilik ve Yaratıcılık
|
K1. Bölüm 2
|
6
|
Girişimciliğin Teşviki
|
K1. Bölüm 4
|
7
|
Küçük İşletme Kavramı, Özellikleri /Küçük İşletmelerin Türleri, Avantaj ve Dezavantajları
|
K1. Bölüm 5
|
8
|
Küçük İşletme Kavramı, Özellikleri /Küçük İşletmelerin Türleri, Avantaj ve Dezavantajları
|
K1. Bölüm 5
|
9
|
Yeni Bir İşe Başlamak / Mevcut Bir İşletmeyi Satın Almak
|
K1. Bölüm 3
|
10
|
İşletme Yerinin Seçimi, Kuruluş Sorunları
|
K1. Bölüm 3
|
11
|
Küçük İşletmelerde Tedarik, Üretim, Pazarlama Fonksiyonları
|
K1. Bölüm 6 ve 8
|
12
|
Küçük İşletmelerde Finans ve Yönetim Fonksiyonları
|
K1. Bölüm 7
|
13
|
Küçük İşletmelerde Başarı ve Başarısızlık Nedenleri
|
K1. Bölüm 9
|
14
|
Küçük İşletmelere Yardımcı Kuruluşlar
|
K1. Bölüm 10
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Aslı ÖZTÜRK
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Küçük, O. (2010). Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi. Ankara: Seçkin Kitabevi.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Günümüz koşulları içinde bir rekabet avantajı yaratan girişimcilik ve küçük işletme yönetimi konularının tartışılması ve öğrencilerde yeni bir bakış açısı oluşturulması.
|
Dersin İçeriği
|
Girişimcilik ve küçük işletmelerin yönetimi ile ilgili temel kavramlar, girişimci ile yönetici ayrımı, girişimci olma nedenleri, girişimci kişilik özellikleri, girişimcilik ve yaratıcılık, girişimcilerin karşılaştıkları güçlükler, küçük işletme kavramı, işletme kuruluş aşamaları, küçük işletmelerde pazarlama sorunları, küçük işletmelerin avantaj ve dezavantajları, iş planı
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
İyi derecede Türk Dili kullanım bilgisine sahip olur. Türkçe yazılmış resmi ve teknik belgeleri okur, anlar, hazırlar ve sunumunu yapar.
|
-
|
2
|
Yabancı dili doğru olarak kullanır. Mesleki alanının gerektirdiği yabancı dilde yazılmış teknik belgeleri okur, anlar ve alanlarının gerektirdiği düzeyde yabancı dili kullanarak yazılı ve sözlü iletişim kurar.
|
-
|
3
|
Büro teknolojilerini ve Bilgisayar ortamında ofis programlarını değişik amaçlar için etkin bir şekilde kullanır.
|
-
|
4
|
Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve Atatürkçü düşünce hakkında doğru bilgiler kazanır; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş ve bilimsel tabanlı düşünür.
|
-
|
5
|
Mesleki alanının gerektirdiği temel matematiksel ve bilimsel hesaplamaları yapar.
|
-
|
6
|
Yönetici, çalışanlar ve çevresiyle etkin iletişim yeteneğini kullanır.
|
4
|
7
|
Büronun ve yöneticinin yazışmalarını yapar.
|
-
|
8
|
Yönetim dosya sistemini tekniğe uygun bir şekilde gerçekleştirir.
|
-
|
9
|
Randevu saptamalarında gerekli titizliği gösterir ve ziyaretçi kabullerinde özenli davranır.
|
-
|
10
|
Bürosunda uyulması gerekli protokol kurallarını bilir ve bunları uygular.
|
-
|
11
|
Büronun yönetiminde ve organizasyonunda yöneticisine yardımcı olur.
|
5
|
12
|
Muhasebe ile ilgili temel kavram ve belgeleri tanır.
|
-
|
13
|
Toplam kalite anlayışına uygun hareket eder, ekip çalışması yapar.
|
-
|
14
|
Hukukun temel kavramlarını öğrenir, temel hukuk bilgisi kazanır.
|
-
|
15
|
İşletme ve işletme yönetimi ile ilgili temel kavramları öğrenir.
|
5
|