Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Derse giriş ve genel bilgiler
|
K1,K2
|
2
|
İç mekan tasarım bilgisi açık alan, yeni nesil mekan kullanımına yönelik tasarımlar
|
K1,K2
|
3
|
Mutfak tasarımı, mutfak tasarımında kullanılan temel öğeler, mobilya öğeleri, tarzlar
|
K1,K2
|
4
|
İç mekan tasarımında renk ,doluluk boşluk kavramları
|
K1,K2
|
5
|
İç mekan tasarımında aydınlatma, donatı elemanlarının seçimi
|
K1,K2
|
6
|
Restoran tasarımında önemli öğeler, restoran tasarımları incelenmesi
|
K1,K2
|
7
|
Restoran tasarımın oluşturulması
|
K1,K2
|
8
|
Pastane tasarımı
|
K1,K2
|
9
|
Büro tasarımı
|
K1,K2
|
10
|
Eczane tasarımı
|
K1,K2
|
11
|
Kuyumcu tasarımı
|
K1,K2
|
12
|
Banka tasarımı
|
K1,K2
|
13
|
İç mekan tasarımında projelerde sunuların oluşturulması
|
K1,K2
|
14
|
İç mekanla projelerinin değerlendirilmesi
|
K1,K2
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr.Gör. Müzeyyen AKSÖZ ŞEN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1:İç Mekan Tasarımında Mağaza Tasarımı, Lynne Mesher Literatür Yayınları,Haziran 2013 -
K2 * Mimarlık Biçim, Mekan ve Düzen (CHING) * Mimarlıkta teknik resim ( Orhan ŞAHİNLER / Fehmi KIZIL ) *
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
İç mekânların tasarlanmasının önemini anlamayı, insan ergonomisinin ve evrensel tasarım ilkelerin normları üzerine detaylı bilgi öğrenmeyi ve ayrıca doğru malzemeleri doğru yerde uygulama becerisi edinmeyi, ortak kullanım alanlarının doğru tasarlanması amaçlamaktadır. Ders içeriğine yaşamın geçtiği bazı işyeri alanlarının iç mekan tasarımlarının yapılması amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
İç mekan tasarımı bilgiler, Mutfak tasarımı, Restoran tasarımı, yeni nesil mekan tasarımları, İç mekanda renk, doluluk boşluk algısı, iç mekanda aydınlatma ve donatı elemanlarının kullanımı, Büro tasarımı, Pastane tasarımı Eczane tasarımı, Kuyumcu tasarımı ,Banka tasarımı
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
İç mekan tasarımı alanına temel oluşturan teknik bilgi, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibi olur.
|
5
|
2
|
İç mekan tasarımı alanında edindiği teknik ve yöntemsel bilgileri uygulama alanında kullanıp, yorumlayıp; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
|
4
|
3
|
Pazar koşullarını inceleyip gelir yönetimi uygulamalarını tanıyıp bu doğrultuda strateji oluşturur.
|
2
|
4
|
İç mekan tasarımı alanında sektörle ilgili mevzuat, temel değerler ve ilkeler hakkında bilgi sahibi olur.
|
3
|
5
|
Yaratıcı ve yenilikçi düşünebilecek, öğrenilen bilgilerin yenilikçi bir düşünce tarzı ile alışılmış uygulamaların dışındaki ortamlarda da uygular.
|
-
|
6
|
Bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilecek, açık fikirli, eleştiriye açık, yapıcı ve özgüven sahibi olacak, etkin ve verimli çalışır.
|
-
|
7
|
İş etiğinin değerlerine uymanın gereğini özümseyecek, alan ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olacak ve bunları uygular.
|
-
|
8
|
Bir yabancı dili kullanarak iç mekan tasarımı alanı ile ilgili bilgileri izleyebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurar.
|
-
|
9
|
İç mekan tasarımı alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programları ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
|
-
|
10
|
Yaşam boyu öğrenme yaklaşımını benimseyecek, bilgilerini yenilemeye ve sürekli geliştirmeye yönelik çalışmalar yapar.
|
-
|