ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ormancılıkta Pazarlama ORM213 GÜZ 2+0 Fakülte S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Pazarlamanın tanımı, kapsamı ve tarihsel gelişimini kavrar
    2-Pazarlama çevresi, tüketici davranışı, pazar bölümlendirme ve hedef pazar terimlerinin içeriğine hakim olur
    3-Malların sınıflandırılması, mal hayat seyri, marka ve etiket kavramlarını ormancılık ile ilişkilendirir
    4-Fiyatlandırma Yöntemleri, stratejileri ve taktiklerini açıklar
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler15188
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3511010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   80
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,67 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Pazarlamanın Tanımı ve Kapsamı, Pazarlamanın Tarihsel Gelişimi İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 3; SYF 97-113)
    2 Pazarlama Çevresi, pazarlama karması, pazarlama yönetimi İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 4; SYF 97-113)
    3 Tüketici Davranışı, tüketici davranışını etkileyen faktörler İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 3; SYF 118-123)
    4 Pazar Bölümlendirme ve Hedef Pazar İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 3; SYF 137-169)
    5 Pazarlama Karar Değişkeni Olarak Mal, Mal Karması ve Ormancılık İşletmeleri İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 6; SYF 215-222)
    6 Malların Sınıflandırılması ve Pazarlanma Özellikleri, Mal Hayat Seyri İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 6; SYF 226)
    7 Mal politikaları, marka ve etiketleme İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 3; SYF 237)
    8 Pazarlama Karar Değişkeni Olarak Fiyat, Fiyatlandırma Yöntemleri İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 7; SYF 273)
    9 Fiyatlandırma stratejileri ve fiyatlandırma taktikleri İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 7; SYF 289)
    10 Pazarlama Karar Değişkeni Olarak Dağıtım, Dağıtım Kanalı Kavramı Oluşturma İlkeleri, Dağıtım Politikası İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 8; SYF 295)
    11 Fiziksel Dağıtım, fiziksel dağıtımın işlevleri, Ormancılık Sektöründe Fiziksel Dağıtım İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 8; SYF 318)
    12 Pazarlama Karar Değişkeni Olarak Tutundurma, Tutundurma ve İletişim, Tutundurma Yöntemleri: Kişisel Satış, Satış süreci, Satış Yönetimi İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 9; SYF 335)
    13 Orman Ürünleri Satış Zamanı: Önceden satış, sonradan satış, Satış Yöntemleri: açık artırmalı satışlar, açık eksiltmeli satışlar, kapalı zarf satışlar, tahsisli satışlar İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 9; SYF 344)
    14 Reklam, Tanıtım ve Halkla İlişkiler, Satış Tutundurma, Ormancılık İşletmelerinde Tutundurma İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. (BÖLÜ 9; SYF361)
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Ziya ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Prof. Dr. Sezgin ÖZDEN Dr. Öğr. Üyesi Hasan Emre ÜNAL Dr. Öğr. Üyesi Üstüner BİRBEN
    Kaynaklar 1. İLTER, E., OK, K., 2012: Ormancılık ve Orman Endüstrisinde Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi, ISBN: 978-975-96967-5-7. 422 sayfa. Ankara.
    Yardımcı Kitap Pazarlama Planı, Prof. Dr. Yavuz ODABAŞI PAZARLAMA PLANI EL KİTABI, SEDEF ÇETİNEL
    Dersin Amacı Pazarlama kavramının çağdaş içeriğine uygun olarak, öğrencinin pazarlama ilkelerini tanımasını sağlamak, bir pazarlama yönetim planı hazırlamak için gerekli altyapıya sahip hale getirmektir.
    Dersin İçeriği Genel pazarlama, ormancılık sektöründe pazarlama
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Ormancılık ve çevre sorunlarını tanımlayabilme, küresel ve toplumsal koşullara uygun alternatif çözümler üretebilme becerisi kazanır. -
    2 Biyoçeşitlik ve orman ekosistemlerini oluşturan canlı ve cansız unsurları bilir ve bunlar arasındaki ilişkileri kavrayabilir. -
    3 Orman kaynaklarının planlanması, üretim ve faydalanmanın düzenlenmesi ile bu alanda sürdürülebilir kaynak yönetimi için gerekli bilgi ve beceriye sahiptir. 5
    4 Mevcut ormanların korunması, bakımı ve gençleştirilmesine, yenilerinin tesis edilmesine, bozuk ormanların iyileştirilmesine yönelik planlı müdahalelerde bulunabilme bilgi ve becerisine sahiptir. -
    5 Ormancılığın sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik, sosyo-politik yapısını ortaya koyabilecek, farkındalık oluşturabilecek ve katılımcı yaklaşımla planlama, uygulama ve denetim becerisi kazanır. -
    6 Ormancılık uygulamalarında bilişim teknolojilerini, ölçüm-hesap ve analiz araçlarını ve uygun yöntemleri kullanabilme becerisi kazanır. 5
    7 Ulusal ve Uluslararası ormancılık politikalarını, yasalarını ve eğilimleri anlama ve uygulama becerisi kazanır. 4
    8 Ulusal ve Uluslararası ölçekte ormancılığın sektörel yapılanmasını bilir ve bu yapıyı analiz edip değerlendirebilme becerisi kazanır. 5
    9 Ormancılık ve çevre konularında ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet edebilir, ortak çalışmalar yapabilir ve projeler geliştirebilir -
    10 Ekip çalışması yapabilme, bağımsız davranma, inisiyatif kullanma, analitik düşünme ve etkin iletişim becerisine sahip olur. 5
    11 Ormancılık meslek anlayışı ve etik sorumluluğu kazanır. -
    12 Yaşam boyu öğrenme ilkesi ışığında, ormancılıkla ilgili ekolojik, politik, ekonomik ve sosyal boyuttaki güncel gelişmeleri takip edebilir ve bu bilgileri ulusal ormancılığın faydası için kullanabilir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster