ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Hemşirelikte Liderlik Girişkenlik HEM313 GÜZ 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Liderlik sürecini analiz edebilme ve hemşirelikte liderliğin öneminin farkına varabilir
    2-Profesyonel hemşirelik uygulamalarında hemşire liderlerin rol ve işlevlerini tartışabilir
    3-Profesyonel hemşirelik uygulamalarında hemşireler için güç ve önemini tartışabilir
    4-Vizyon kavramını ve hemşirelik uygulamalarında vizyoner liderliğin önemini kavrar
    5-Bireysel ve profesyonel konumlandırma bildirimi geliştirebilir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Gözde ÖZARAS ÖZ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Abaan S (2004). Nursing and Leadership Process. Hacettepe University School of Nursing Study Guide. Syllabus and Readings. Ankara. 2. Owen H., hodgson V., Gazzard N. (2007). Liderlik Elkitabı. Etkin Liderle için Eksiksiz ve Pratik Bir Klavuz.
    Yardımcı Kitap 1. Uyer G. (1993). Hemşirelik ve Yönetim. 2. Şimşek Ş., Öge S. (2011). İnsan Kaynakları Yönetimi. Eğitim akademi Yayınları. 3. Taylor S.A. (2006). kuantum Başarı. Crea Yayıncılık.
    Dersin Amacı Hemşirelik meslek olarak büyümeye devam etmektedir. Güçlü meslek liderleri, büyüyen mesleğin taleplerini karşılamak için gereklidir, büyüyen bir popülasyon, ileri teknolojiyi, uygulama standartlarını ve bakımında köklü bir uygulamayı benimseyen bir meslektir. Bu dersin amacı, hemşirelikte liderliği öğrencilere tanıtmak, onlara kişisel liderlik stillerini değerlendirmede, uygulama tarzının anlamında ve liderliğin nasıl farklı olabileceğini keşfetmek konusunda yardımcı olmaktır. Öğrencilerden sorgulama yöntemlerini, kritik düşünmeyi, karar verme yöntemlerini ve ders içeriğini kendi kendine değerlendirmeyi yapabilmesi beklenmektedir.
    Dersin İçeriği Dersin tanımı, hedef ve beklentilerin gözden geçirilmesi. Liderlik ve liderlik teorilerine giriş Liderlikte yeni yaklaşımlar; Transformasyonel liderlik Transaksiyonel liderlik Hizmetkar liderlik Liderlikte yeni yaklaşımlar; Otantik liderlik Kuantum liderlik Stratejik liderlik Etik liderlik Vizyoner liderlik Kişisel liderlik ve kişisel liderliğin gücünü değerlendirme Güç problemi eylem planı geliştirme ödevi Liderlik çalışma planı geliştirme ödevi Grup çalışması
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster