ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Okul Öncesi Dönemde Değerler Eğitimi ÇGE112 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Değerin ne olduğunu açıklar.
    2-Evrensel değerlerin ne olduğunu tartışır.
    3-Değerler eğitiminin önemini açıklar.
    4-Okulda değerler eğitimin nasıl öğretilebileceğini bilir ve uygular.
    5-İnsan haklarının önemini yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Gül Kadan
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Aydın, M.Z. ve Akyol-Gürler, Ş. (2013). Okulda Değerler EğitimiAnkara: Nobel Yayınları Turan, R. ve Ulusoy, K. (Ed) (2016). Farklı Yönleriyle Değerler Eğitimi Ankara: Pegem Akademi
    Yardımcı Kitap Tillman, D. (2014). 8-14 Yaş Grubu Öğrencileri için Yaşayan Değerler Eğitimi Etkinlikleri V. Aktepe (Çev.). Konya: Eğitim Yayınevi Çankırılı, A. (2015). Ailede ve Okulda Değerler Eğitimi İstanbul: Zafer Yayınları
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, değerlerin ne olduğunu, çocuklara değerlerin nasıl öğretilebileceği ve toplum için değerlerin öneminin kavranmasının sağlanmasıdır.
    Dersin İçeriği Değer Nedir? Okulda Değerler Eğitimi Ailede Değerler Eğitimi Toplumsal Yaşam ve Değerler Çevresel Değerler ve Eğitimi Medya ve Değerler Karakter Eğitiminin Önemi İnsan Hakları Eğitiminin Gerekliliği Çocuk Hakları Eğitimi Değer Eğitiminin Temel Özelliği Değerler Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar Değerler Eğitiminde Kullanılan Yöntemler Değerler Eğitimiyle İlgili Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Yapılabilecek Etkinlikler Değerler Eğitimiyle İlgili İlköğretim Eğitim Kurumlarında Yapılabilecek Etkinlikler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster