ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Hastane ve Çocuk II ÇGE304 BAHAR 1+8 Z 10
    Öğrenme Çıktıları
    1-Hastanede yatan çocukları gelişimsel olarak değerlendirir
    2-Farklı hastalığı olan çocukların özelliklerini sıralar
    3-Farklı hastalığı olan çocukları hastane yaşantısına hazırlamak için etkinlikler planlar .
    4-Çocukların hastalık ve gelişimsel özelliklerine göre eğitim materyalleri geliştirir.
    5-Çocukların hastalık ve gelişimsel özelliklerini göz önünde bulundurarak eğitim ortamını düzenler.
    Ön Koşul Hastane ve Çocuk I dersini almış olmak.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Gül Kadan
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Akyıldız, A. (1999). Sağlık Bilgisi İstanbul: Ya-Pa Yayınları K2. Akyıldız, A. (1999). Anne ve Çocuk Sağlığı I-II İstanbul: Ya-Pa Yayınları
    Yardımcı Kitap YK1. Bilir, Ş. ve Baykoç-Dönmez, N. (1987). Çocuk ve Hastane Ankara: Ayyıldız Matbaası
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, hastanede yatan çocukların gelişim özellikleri ve hastalıklarına uygun olan eğitim programlarını hazırlama konusunda yetkinlik kazandırmaktır.
    Dersin İçeriği Hastanede Yatan Bebekleri Gelişimsel Olarak Değerlendirme Hastanede Yatan Okul Öncesi Dönem Çocuklarını Gelişimsel Olarak Değerlendirme Hastanede Yatan İlköğretim Dönem Çocuklarını Gelişimsel Olarak Değerlendirme Hastanede Yatan Ergenlik Dönemi Çocuklarını Gelişimsel Olarak Değerlendirme Hasta Çocukları ve Ailesini Hastaneye Hazırlama Ameliyat Olacak Çocukları ve Ailelerini Ameliyata Hazırlama Ölümcül Hastalığı Olan Çocuklara ve Ailelerine Gerekli Desteği Sağlama Hasta Çocukların Gelişimsel Özelliklerine ve Hastalıklarına Uygun Eğitim Materyali Hazırlama Hasta Çocukların Gelişimsel Özelliklerine ve Hastalıklarına Uygun Program Hazırlama Hazırlanan Eğitim Materyalini Uygulama Hazırlanan Eğitim Programını Uygulama Uygulanan Eğitim Materyallini Değerlendirme Uygulanan Eğitim Programını Değerlendirme Hasta Çocukların Eve Dönüşlerine Yardımcı Olmak İçin Aileyi ve Çocuğu Taburculuk Eğitimine Hazırlama
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster