ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sağlıklı Yaşam ve İnovasyon BES365 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-İnovasyon ve süreci hakkındaki bilgiyi kullanır
    2-Sağlıklı yaşam inovasyon yöntemlerini uygular
    3-Sağlıklı yaşam alanında Ar-Ge yöntemlerini kullanır
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4013030
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6013030
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   102
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,4 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 İnovasyonun tanımı K1 Bölüm 1
    2 İnovasyon süreci K1 Bölüm 3
    3 Sağlıklı yaşam-inovasyon ilişkisi K1 Bölüm 2
    4 Sağlıklı yaşam alanında inovasyon yöntemleri K1 Bölüm 5
    5 Sağlıklı yaşam alanında inovasyon modelleri K1 Bölüm 6
    6 Aşamalı inovasyon K1 Bölüm 7
    7 Sürdürülebilir inovasyon K1 Bölüm 4
    8 İnovasyonun ölçülmesi K1 Bölüm 6
    9 İnovasyon ve Ar-Ge ilişkisi K1 Bölüm 5
    10 Ar-Ge tanımı ve sınıflandırılması K1 Bölüm 5
    11 Sağlıklı yaşam alanında Ar-Ge Yöntemleri ve Sürekliliği K1 Bölüm 5
    12 Sağlıklı yaşam alanında üniversite-sanayi işbirliği inovasyonu K1 Bölüm 6
    13 Sağlıklı yaşam alanında yapılan bilimsel araştırmalar-I K2 Bölüm 3
    14 Sağlıklı yaşam alanında yapılan bilimsel araştırmalar-II K2 Bölüm 3
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Tünay KONTAŞ AŞKAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Elçi, Ş., 2006. İnovasyon: Kalkınma ve Rekabetin Anahtarı, Nova yayıncılık, Ankara K2: Özözer, Y., Rakıcı, A.G., 2014. Doğada İnovasyon. Arıtan Yayınevi, İstanbul.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sağlıklı yaşam alanında meydana gelen yenilikler hakkında bilgi vermeyi amaçlar
    Dersin İçeriği İnovasyon tanımı, İnovasyon sürece, Sağlıklı yaşam ve inovasyon ilişkisi,Sağlıklı yaşam alanında inovasyon yöntemleri, Sağlıklı yaşam alanında inovasyon modelleri, Aşamalı inovasyon, Sürdürülebilir inovasyon, İnovasyonun ölçülmesi, İnovasyon ve Ar-Ge ilişkisi, Ar-Ge tanımı ve sınıflandırılması, Sağlıklı yaşam alanında Ar-Ge Yöntemleri ve Sürekliliği, Sağlıklı yaşam alanında üniversite-sanayi işbirliği inovasyonu, Sağlıklı yaşam alanında yapılan bilimsel araştırmalar
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır. 1
    2 Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır. -
    3 Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır. 3
    4 Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır. 1
    5 Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır. -
    6 Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır. -
    7 Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır. 2
    8 Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur. -
    9 Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir. -
    10 Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster