ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme ve Diyetetikte Temel Yaklaşımlar BES102 GÜZ 4+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Beslenme ve Diyetetik Programını tanır
    2-Diyetisyenin tanımı ve sorumlulukları, diyetisyen çeşitleri, diyetisyenlerin çalışma alanları açıklar
    3-Besin gruplarını, karbonhidratlar, yağlar ve proteinleri açıklar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Baysal, A. Beslenme. Hatipoğlu Yayınevi, Ankara.18. Baskı
    Yardımcı Kitap 1. Aksoy M., 2018. Ansiklopedik Beslenme, Diyet ve Gıda Sözlüğü, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara. 2. Merdol, Kutluay, T., Başoğlu, S, Örer,N.,1997. Beslenme ve Diyet Açıklamalı Sözlük , Hatipoğlu Yayınevi, Ankara.
    Dersin Amacı Beslenme ve Diyetetik Programının tanıtılması ve temel kavramlar, karbonhidratlar, yağlar, proteinler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Beslenme ve Diyetetik Programının Tanıtılması, Diyetisyenin Tanımı ve Sorumlulukları, Diyetisyen Çeşitleri, Diyetisyenlerin Çalışma Alanları, Diyetisyenlerin Temel Mesleki Özellikleri, Diyetisyenlerde Olması Gereken Bilgi ve Beceriler, Diyetisyenliğin Tarihçesi, Beslenme ve Sağlık Kavramı,, Beslenme ve Sağlık Etkileşiminin Tarihsel Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik Bilim Dalında Kullanılan Terimler, Besin Grupları(Süt ve Süt Ürünleri, Tahıl Grubu), Besin Grupları(Et Grubu, Meyve ve Sebzeler), Karbonhidratlar-I, Karbonhidratlar-II, Yağlar-I, Yağlar-II, Proteinler-I, Proteinler-II.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster