Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1. Baysal, A. Beslenme. Hatipoğlu Yayınevi, Ankara.18. Baskı
|
Yardımcı Kitap
|
1. Aksoy M., 2018. Ansiklopedik Beslenme, Diyet ve Gıda Sözlüğü, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara.
2. Merdol, Kutluay, T., Başoğlu, S, Örer,N.,1997. Beslenme ve Diyet Açıklamalı Sözlük , Hatipoğlu Yayınevi, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Beslenme ve Diyetetik Programının tanıtılması ve temel kavramlar, karbonhidratlar, yağlar, proteinler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
|
Dersin İçeriği
|
Beslenme ve Diyetetik Programının Tanıtılması, Diyetisyenin Tanımı ve Sorumlulukları, Diyetisyen Çeşitleri, Diyetisyenlerin Çalışma Alanları, Diyetisyenlerin Temel Mesleki Özellikleri, Diyetisyenlerde Olması Gereken Bilgi ve Beceriler, Diyetisyenliğin Tarihçesi, Beslenme ve Sağlık Kavramı,, Beslenme ve Sağlık Etkileşiminin Tarihsel Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik Bilim Dalında Kullanılan Terimler, Besin Grupları(Süt ve Süt Ürünleri, Tahıl Grubu), Besin Grupları(Et Grubu, Meyve ve Sebzeler), Karbonhidratlar-I, Karbonhidratlar-II, Yağlar-I, Yağlar-II, Proteinler-I, Proteinler-II.
|