Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Beslenme ve Diyetetik Programının Tanıtılması Diyetisyenliğin Tarihçesi, Diyetisyenlik mesleğinin Tanıtımı
|
K1 ve K2
|
2
|
Beslenme ve Sağlık Kavramı, Temel tanımlar, Beslenme ve Sağlık Etkileşiminin Tarihsel Gelişimi
|
K3 ve K4
|
3
|
Beslenme ve Diyetetik Bilim Dalında Kullanılan Temel Terimlerden seçmeler
|
K3, K4 ve K5
|
4
|
Sağlıklı beslenmede temel ilkeler
|
K3 ve K4
|
5
|
Karbonhidratlar-I
|
K3 ve K6
|
6
|
Karbonhidratlar-II
|
K3 ve K6
|
7
|
Yağlar-I
|
K3 ve K6
|
8
|
Yağlar-II
|
K3 ve K6
|
9
|
Proteinler -I
|
K3 ve K6
|
10
|
Proteinler-II
|
K3 ve K6
|
11
|
Enerji Metabolizması
|
K3,K6 ve K8
|
12
|
Enerji hesaplamaları
|
K3,K6 ve K8
|
13
|
Besin hazırlama, pişirme ve saklama teknikleri
|
K3, K6 ve K7
|
14
|
Su ve elektrolitler
|
K3 ve K5
|