ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Besin Kontrolü ve Mevzuatı BES208 BAHAR 3+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Besin kontrol ve mevzuatının önemini açıklar.
    2-Besinlerle ilgili yasal düzenlemelere uygun hareket eder.
    3-Besin güvenliğini bozan etmenleri sıralar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Hüdayi Erçoşkun
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Artık N., Şanlıer N. ve Ceyhun Sezgin A. 2019. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. Vize yayıncılık Ankara. 2. Mevzuat Bilgi Sistemi. https://www.mevzuat.gov.tr/#tebligler
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Ulusal ve uluslararası besinlerle ilgili güvenlik, denetim, riskler, yönetim sistemleri ve mevzuat ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirmektir.
    Dersin İçeriği Besin Kontrolü ve Mevzuatı ile ilgili tanımlar, besinlerde kalite, gıda güvenliği, gıda kodeksi, gıda katkı maddeleri, toksik bileşikler ve sağlık üzerine etkileri, gıda yönetim sistemleri, GDO besinler ve yasalar, çeşitli tebliğler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster