| 
                            Hafta
                         | 
                        
                            Konular
                         | 
                        
                            Ön Hazırlık
                         | 
                        
                    
                    
                 
            
                
                    | 
                        1
                     | 
                    
                        Tıbbi BeslenmeTedavisinin Önemi 
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 1
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        2
                     | 
                    
                        Obezite ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1,  bölüm 14
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        3
                     | 
                    
                        Obezite ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 14
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        4
                     | 
                    
                        Bariatrik cerrahi ve tıbbi beslenme tedavisi
                        
                     | 
                    
                        Y1, bölüm 7
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        5
                     | 
                    
                        Yeme Bozuklukları ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 17
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        6
                     | 
                    
                        Metabolik Sendrom ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 15
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        7
                     | 
                    
                        Diabetes Mellitus ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 13
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        8
                     | 
                    
                        Diabetes Mellitus ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 13
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        9
                     | 
                    
                        
Diabetes Mellitus ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 13
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        10
                     | 
                    
                        Gastrointestinal Sistem Hastalıklar ve Tıbbi Beslenme
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 7
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        11
                     | 
                    
                        Gastrointestinal Sistem Hastalıklar ve Tıbbi Beslenme
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 7
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        12
                     | 
                    
                        Kalp-Damar Hastalıkları ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 11
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        13
                     | 
                    
                        Kalp-Damar Hastalıkları ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 11
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        14
                     | 
                    
                        Nörolojik hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisi
                        
                     | 
                    
                        K1, bölüm 16
                     | 
                    
                
            
                
            
            
        
                
            
                
                    | 
                        Ön Koşul
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        Ders Dili
                     | 
                    
                        Türkçe
                     | 
                
            
                
                    | 
                        Dersin Sorumlusu
                     | 
                    
                        Öğr. Gör. Fatma Tayhan Kartal
                     | 
                
            
                
                    | 
                        Dersi Verenler
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        Ders Yardımcıları
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        Kaynaklar
                     | 
                    
                        1.	Nişancı Kılıç F, Şanlıer N, Türker P, Aktaç Ş, Hızlı Güldemir H, Çalık G, Eşer Durmaz S. (2020). Vakalarla Öğreniyorum: Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi-1. (2. Baskı) Hedefcs Basın Yayın, Ankara
                     | 
                
            
                
                    | 
                        Yardımcı Kitap
                     | 
                    
                        1.	Kızıltan G, Açıkgöz A, Yoldaş İlktaş H, Koçyiğit E, Kocabaş Ş, Yürük A, Mermer M. (2020). Vakalarla Öğreniyorum: Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi-2. (2. Baskı) Hedefcs Basın Yayın, Ankara
                     | 
                
            
                
                    | 
                        Dersin Amacı
                     | 
                    
                        Çeşitli hastalıkların oluşmasında beslenmenin rolünü ve hastalıklara uygun diyet planlama hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
                     | 
                
            
                
                    | 
                        Dersin İçeriği
                     | 
                    
                        Tıbbi beslenme tedavisinin önemi, obezite ve beslenme, yeme bozuklukları ve beslenme, metabolik sendrom ve beslenme, diyabet ve beslenme, gastrointestinal sistem hastalıkları ve beslenme, kalp-damar hastalıkları ve beslenme, nörolojik hastalıklarda beslenme
                     | 
                
            
                
            
 
            
        
        
                
                    
                         | 
                        Program Yeterlilik Çıktıları    | 
                        Katkı Düzeyi  | 
                    
                    
            
                
                    | 
                        
                        1
                     | 
                    
                        Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır.
                     | 
                    
                        5
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        2
                     | 
                    
                        Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        3
                     | 
                    
                        Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve  multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır.
                     | 
                    
                        2
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        4
                     | 
                    
                        Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır.
                     | 
                    
                        5
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        5
                     | 
                    
                        Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        6
                     | 
                    
                        Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır.
                     | 
                    
                        2
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        7
                     | 
                    
                        Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır.
                     | 
                    
                        3
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        8
                     | 
                    
                        Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        9
                     | 
                    
                        Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        10
                     | 
                    
                        Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır.
                     | 
                    
                        -
                     |