ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme Biliminde Yenilikler BES308 GÜZ 3+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrenci bilimsel bir makaleye nereden ve nasıl ulaşacağını açıklar.
    2-Öğrenci bir bilimsel makale okuduğunda ne şekilde analiz etmesi gerektiğini ve nasıl yorumlayacağını açıklar.
    3-Seçilen bir makalenin bilimsel ortamda sunulmak üzere nasıl bir sunum hazırlanması gerektiği gösterir.
    4-Bir araştırmanın nasıl planlanıp yürütüleceği uygular.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje4011010
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   100
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,33 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Seminer nedir, nasıl hazırlanır.
    2 Seminer konusunun belirlenmesi
    3 Seminer konusuyla ilgili literatür taraması
    4 Seminer konusuyla ilgili literatür taraması
    5 Elde edilen kaynaklardaki bilgilerin değerlendirilmesi
    6 Seminer raporu hazırlanılması
    7 Seminer raporu hazırlanılması
    8 Seminer raporu hazırlanılması
    9 Seminer raporu hazırlanılması
    10 Seminer raporu hazırlanılması
    11 Seminer sunumu
    12 Seminer sunumu
    13 Seminer sunumu
    14 Seminer sunumu
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Tünay KONTAŞ AŞKAR Dr. Öğretim Üyesi Şinasi AŞKAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Beslenme konusunda yayınlanmış kitap ve dergiler
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Beslenme ve diyetetik alanındaki yenilikleri takip etmek.
    Dersin İçeriği Seminer nedir, nasıl hazırlanır, Seminer konusunun belirlenmesi, Seminer konusuyla ilgili literatür taraması, Elde edilen kaynaklardaki bilgilerin değerlendirilmesi, Seminer raporu hazırlanılması, Seminer raporu hazırlanılması, Seminer sunumu
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır. -
    2 Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır. 5
    3 Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır. 5
    4 Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır. -
    5 Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır. 2
    6 Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır. -
    7 Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır. -
    8 Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur. 1
    9 Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir. -
    10 Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster