ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme ve Diyetetikte Girişimcilik BES209 BAHAR 2+0 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Girişimcilik İle İlgili Temel Kavramları açıklar.
    2-Girişimciliğin önemini açıklar.
    3-Beslenme ve Diyetetikte ilgili örnek iş planı hazırlar ve uygular.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)40155
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   57
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     1,9 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Girişimcilik İle İlgili Temel Kavramlar K1 ( Bölüm 1) ve K2 (s.1-23)
    2 Girişim Fırsatlarını Görme ve Fikir Yaratma/Geliştirme K1 (Bölüm 2)
    3 Girişimcilik Türleri K2 (s.46-71)
    4 Girişimci, Yönetici, Lider Kavramları ve Özellikleri K1 ( Bölüm 1) ve K2 (s.1-23)
    5 Girişimsel Karar Verme Süreci ve Girişimciliği Etkileyen Faktörler K1 (Bölüm 2)
    6 Türkiye?de Girişimcilik K2 (s.225-252)
    7 Girişimcilikte Etik ve Fikri Mülkiyet Hakları K1 ve K2
    8 İş Modelleri ve Gelir Kaynakları K1 (Bölüm 16)
    9 İş Modeli ve İş Planı Oluşturma K1 (Bölüm 16)
    10 İnsan Kaynakları Yönetimi ve İş Güvenliği K2 (s.152-154)
    11 Pazarlama Yönetimi K1 (Bölüm 8)
    12 Türkiye ve Dünyadan Girişimcilik Örnekleri K1 ve K2
    13 Beslenme ve Diyetetik Alanında Girişimcilik Örnekleri WEB ortamı
    14 KOSGEB ve Faaliyetleri WEB Ortamı (https://www.kosgeb.gov.tr)
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim Görevlisi Dr. Sevinç BAKAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Erdoğan, Z.(Ed.). KOSGEB Girişimcilik El Kitabı. 2.Doğan S. Girişimcilik. İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yayını.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Beslenme ve Diyetetikte Girişimcilik kavramları ve süreci hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
    Dersin İçeriği Girişimcilik İle İlgili Temel Kavramlar Girişim Fırsatlarını Görme ve Fikir Yaratma/Geliştirme Girişimcilik Türleri Girişimci, Yönetici, Lider Kavramları ve Özellikleri Girişimsel Karar Verme Süreci ve Girişimciliği Etkileyen Faktörler Türkiye?de Girişimcilik Girişimcilikte Etik ve Fikri Mülkiyet Hakları İş Modelleri ve Gelir Kaynakları İş Modeli ve İş Planı Oluşturma İnsan Kaynakları Yönetimi ve İş Güvenliği Pazarlama Yönetimi Türkiye ve Dünyadan Girişimcilik Örnekleri Beslenme ve Diyetetik Alanında Girişimcilik Örnekleri KOSGEB ve Faaliyetleri
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır. -
    2 Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır. 4
    3 Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır. 3
    4 Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır. -
    5 Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır. -
    6 Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır. -
    7 Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır. -
    8 Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur. -
    9 Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir. -
    10 Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster