ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme ve Diyetetikte Girişimcilik BES209 BAHAR 2+0 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Girişimciliğin önemini açıklar.
    2-Beslenme ve Diyetetikte ilgili örnek iş planı hazırlar ve uygular.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)40155
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   57
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     1,9 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Girişimci ve Girişimcilik kavramları
    2 Girişimcinin özellikleri, Girişimci kişiliğin oluşumu
    3 Girişimcilik türleri
    4 Girişimciliğin ortaya çıkışı
    5 Başarılı girişimcilerin özellikleri, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi
    6 Girişimcilikte başarı ve başarısızlık faktörleri
    7 Dünya ve Türkiye`deki girişimcilik örnekleri
    8 Ara Sınav
    9 Beslenme ve Diyetetikte girişimcilik örnekleri
    10 İş kurma süreci
    11 İş planı
    12 Beslenme ve Diyetetikte iş kurma süreci ve iş planı örnekleri
    13 Çevre analizi, pazar araştırması
    14 Girişimcilere yönelik destekler
    15 Beslenme ve Diyetetikle ilgili örnek iş planı oluşturma
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007
    Yardımcı Kitap 1. Girişimcilik, M.Tekin, Güney ofset yayıncılık, 2005.
    Dersin Amacı Beslenme ve Diyetetikte Girişimcilik kavramları ve süreci hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
    Dersin İçeriği Girişimci ve Girişimcilik kavramları, Girişimcinin özellikleri,, Girişimci kişiliğin oluşumu, Girişimcilik türleri, Girişimciliğin ortaya çıkışı, Başarılı girişimcilerin özellikleri, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, Girişimcilikte başarı ve başarısızlık faktörleri, Dünya ve Türkiye`deki girişimcilik örnekleri, Beslenme ve Diyetetikte girişimcilik örnekleri, İş kurma süreci, İş planı, Beslenme ve Diyetetikte iş kurma süreci ve iş planı örnekleri, Çevre analizi, pazar araştırması, Girişimcilere yönelik destekler, Beslenme ve Diyetetikle ilgili örnek iş planı oluşturma
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır. -
    2 Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır. 4
    3 Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır. 3
    4 Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır. -
    5 Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır. -
    6 Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır. -
    7 Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır. -
    8 Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur. -
    9 Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir. -
    10 Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster