Dersin İçeriği
|
Gıda katkı maddelerine giriş: Tanımı, kullanım amaçları, kullanım alanları ve fonksiyonları, Gıda katkı maddeleri ile ilgili yasal düzenlemeler, Gıda katkı maddelerindeki toksikolojik değerlendirmeler, Gıda katkı maddelerinin sınıflandırılmaları, Gıda katkı maddesi alımının belirlenmesi
Antioksidanlar, Asitliği düzenleyiciler-Emülgatörler, Renklendiriciler, Koruyucular, Tatlandırıcılar, tat ve koku maddeleri, Stabilizatörler, kıvam arttırıcılar, Jelleştiriciler ve suda çözünen gumlar, Starter kültürler ve diğerleri (şelat ajanları, topaklanma önleyiciler, kabartıcılar...), Antioksidanlar, Asitliği düzenleyiciler-Emülgatörler ve sağlık üzerine etkileri, Renklendiriciler, Koruyucular ve sağlık üzerine etkileri, Tatlandırıcılar, tat ve koku maddeleri, Stabilizatörler, kıvam arttırıcılar ve sağlık üzerine etkileri , Jelleştiriciler ve suda çözünen gumlar, Starter kültürler ve sağlık üzerine etkileri, Makale değerlendirme
|