ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Öz Yönetim ERT311 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kronik hastalıklarda problem ve semptomları belirler.
    2-Öz yönetim testlerini ve yaşam kalitesi anketlerini uygular.
    3-Kognitif davranışsal tedavileri (etkili sağlıkla ilgili özyönetim adaptasyonlarını, başa çıkma stratejilerini uygular.
    4-Fiziksel ve psikososyal sağlık ve iyi olma hali, stressi azaltma, ağrıyı kontrol etme, yorgunluk veya hastalıkla ilgi diğer semptomlarla başa çıkma konularını tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Meltem YAZICI GÜLAY, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba ARSLAN, Öğretim görevlisi Ayşenur KARAKUŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Bahrer- Kohler S (2009).Self Management of Choronic Disease. Alzheimers disease . Splinger Berling Heidelberg K2. Thomas B, Kate L (2002). Halsted H. Patient Self-management of Chronic Disease in Primary Care. Bodenheimer, T. JAMA. ;288(19;2469. K3. Clark, N. M., Becker, M et al. Self-Management of Chronic Disease by Older Adults. Journal of Aging.(3);1;3-27
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Kronik hastalıklarda özyönetim programları öğretilerek kişinin kendi yönetim yeteneklerini geliştirmek
    Dersin İçeriği İnme, kognitif problemler, osteoporoz, diyabet, , kronik bel ağrısı, fibromyayji, kanser, artirit, kardiyopulmoner problemler gibi kronik hastalıklarda öz-yönetim teknikleri, bu hastalıklarda rehabilitasyon ve ergoterapinin uygulanması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster