ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Öz Yönetim ERT311 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kronik hastalıklarda problem ve semptomları tanır.
    2-Öz yönetim testlerini ve yaşam kalitesi anketlerini uygular.
    3-Kognitif davranışsal tedavileri (etkili sağlıkla ilgili özyönetim adaptasyonlarını, başa çıkma stratejilerini uygular.
    4-Fiziksel ve psikososyal sağlık ve iyi olma hali, stressi azaltma, ağrıyı kontrol etme, yorgunluk veya hastalıkla ilgi diğer semptomlarla başa çıkma konularını tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim görevlisi Ayşenur KARAKUŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ünal M. (2021) .Kronik Hastalıklarda rehabilitasyon ve egzersiz uygulamaları.(1.Baskı). İstanbul Tıp Kitapevi,İstanbul. K2. Baltaş, Z., & Baltaş, Acar.(2018). Stres ve Başa Çıkma Yolları. (20,Baskı). Remzi Kitapevi,İstanbul.
    Yardımcı Kitap K3. Bährer-Kohler,S. (2009).Self Management of Chronic Disease Alzheimer?s Disease. Springer,Switzerland.
    Dersin Amacı Kronik hastalıklarda özyönetim programları öğretilerek kişinin kendi yönetim yeteneklerini geliştirmek
    Dersin İçeriği İnme, kognitif problemler, osteoporoz, diyabet, , kronik bel ağrısı, fibromyayji, kanser, artirit, kardiyopulmoner problemler gibi kronik hastalıklarda öz-yönetim teknikleri, bu hastalıklarda rehabilitasyon ve ergoterapinin uygulanması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster