ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yaz Klinik Uygulama II ERT312 BAHAR 0+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrendiği bilgileri sentezler.
    2-Ergoterapi teori ve modellerini uygular.
    3-Ergoterapi müdahalelerinde mesleki ve etik muhakemeyi kullanır.
    4-Bir ergoterapist adayı olarak öz yönetim ve eleştirel bakış becerisini kazanır.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)1400
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14798
    Ödevler1011010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 014456
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4011515
    Diğer 5010110
    Toplam İş Yükü(Saat)   189
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     6,3 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Klinik Uygulama yapılacak yerin tanınarak bireylerle görüşme yöntemlerinin ve diğer değerlendirme yaklaşımlarının uygulanması. K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    2 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması-1 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    3 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması-2 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    4 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 1 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    5 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 2 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    6 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 3 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    7 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 4 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    8 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 5 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    9 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 6 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    10 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 7 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    11 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 8 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    12 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 9 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    13 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 10 K1 (Kaynak 1) K2 (Kaynak 2)
    14 Kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek müdahalenin uygulanması ve vaka sunumunun yapılması 11 K3 (Kaynak 3)
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Meltem YAZICI GÜLAY, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba ARSLAN, Öğretim görevlisi Ayşenur KARAKUŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1.Scaffa Me., Reıtz Sm., Pızzı Ma. (2004). Occupational Therapy in The Promotıon of Health And Wellness. K2.Meriano C, Latella D. Activities Of Daily Living. Meriano C, Latella D (2008)(Eds). Occupational Therapy Interventions: Function And Occupations. Slack Incorporated, K3. Pendelton Hm, Krohn Ws. Pedrettis (2006). Occupational Therapy, Practice Skills For Physical Dysfunction, Mosby, Elsevier,
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Derslerde kazanılan teorik ve pratik bilgileri, mesleki uygulama sırasında pekiştirmek ve kişi merkezli ergoterapi modeline karar verilerek yöntemlerini uygulama konusunda öğrenciye gerekli bilgi, beceri ve tutumu kazandırmaktır.
    Dersin İçeriği Ergoterapiye ait değerlendirme yaklaşımlarını ve özel yöntemleri uygulama-Kanıta dayalı yöntemlere karar vermek için problem çözme becerisini kullanma-Kişi merkezli ergoterapi müdahalesini uygulama-Vaka sunumu
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bireyin biyolojik, psikolojik ve sosyal açıdan doğasını, hayata katılımını, günlük yaşamdaki ihtiyaçlarını, bunlarla ilgili performansını belirler. -
    2 Bireyi biyolojik, psikolojik, sosyal, teknolojik ve ergoterapi bilimine ait bilgileriyle analiz eder. 1
    3 Aktivite ve katılım kısıtlılıklarını eleştirel olarak yorumlayıp, rehabilitasyon ve tedavide aktivitelerini kullanarak kişi merkezli olarak çalışır. -
    4 Kişiler ve toplulukların aktivite ve yaşamsal rollerini yerine getirmek ve sağlık ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla uygun teorileri ve modelleri seçerek uygun müdahaleyi planlar. -
    5 Ulaşılabilir, adapte edilebilir çevreleri oluşturarak bireyin toplumsal katılımını geliştirmek için çalışır. -
    6 Rolleri ve katılımı sağlamada hizmet alanlar, bakım verenler, takım üyeleri ve diğer paydaşlar ile işbirliği içinde ve interdisipliner olarak çalışır. 1
    7 Kişisel farklılıkları, kültürel inançları, örf ve adetleri ve bunların aktivite, rol ve katılıma etkilerini dikkate alır. -
    8 Ergoterapi uygulamaları ve/veya ergoterapi bilimi ile ilişkili konularda araştırma ihtiyaçlarını belirleyerek yaşam boyu öğrenmeyi sürdürür. -
    9 Yönetim ve kalite prensiplerine göre uyguladığı müdahalede kendisine düşen sorumluluğu alır. 2
    10 Mesleki performansının gerektirdiği tüm rolleri yerine getirir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster