ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tasarımda Algılama ve İletişim GRA214 BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tasarım, algı, iletişim kavramları hakkında kuramsal bilgi sahibi olma
    2-Bu kavramların aralarındaki ilişkiyi örnekleyerek analiz etme
    3-Algı, tutum, davranış, iletişim gibi kavramlar ve tasarım yapım sürecindeki rolleri üzerine fikir yürütme
    4-Farklı tasarım disiplinlerine ait örnek eserler üzerinden iletişimsel ve algısal analiz yapma
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr.Gör. Seçil Ermiş İpek
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Metin İnceoğlu, Tutum Algı İletişim, Siyasal Kitabevi Abdulgani Arıkan, Grafik Tasarımda Görsel Algı, Eğitim Kitabevi Malcolm Barnard, Sanat, Tasarım ve Görsel Kültür, Ütopya Yayınevi
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tasarım, algı ve iletişim kavramlarını tanımlayabilme, bu kavramlarla ilgili kuramsal bilgiye sahip olma ve tasarımda algı ve iletişim kavramları arasındaki ilişkinin tasarımlama sürecine etkilerini tasarım ürünleri üzerinden analiz edebilme ve edinilen bilgileri tasarımlarında kullanabilme
    Dersin İçeriği İletişim ve algı süreci, iletişimde algılama ve ikna boyutu, tutum kavramı ve temel öğeleri, tutum oluşumu ve davranış ilişkisi, tutum ve algı, tutum ve kişilik, davranış modelleri, güdüleyici iletişim ve tutum değişikliği.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster