ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Grafik Üretim Teknikleri I GRA215 GÜZ 3+1 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sanat ve tasarım tarihini bilir.
    2-Basım ve üretim teknolojilerini bilir.
    3-Grafik ve Tasarım üretim tekniklerini bilir.
    4-Tasarımlarını, derste öğrendiği renk ayrımları, kağıt, boya, baskı makineleri ve teknikleri ışığında hazırlar.
    5-Dijital ortamda hazırladığı tasarımını, çözünürlük, renk ve format bakımından baskıya uygun hale getirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Rasim Sarıkaya
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Görsel İletişim ve Grafik Tasarım - Tevfik Fikret Uçar Grids the Structure of Graphic Design İletişim ve Grafik Tasarım - Emre Becer
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencinin Grafik Tasarım sürecinde, Grafik Üretim Tekniklerini doğru ve etkin bir şekilde kullanmasını sağlamak.
    Dersin İçeriği Ofset baskı, flekso baskı, tifdruck baskı, dijital baskı ve serigrafi baskı teknikleri, Bu baskı tekniklerinde baskının nasıl gerçekleştiği, basılacak işe göre baskı tekniği seçimi ve baskı öncesi hazırlık çalışmaları, Tram ve taram çeşitleri, tram sıklığı, tram yoğunluğu, tram açısı, tram sıklığı seçimindeki kriterler, işe uygun tram sıklığı seçimi ve baskı kalitesine etkisi, montaj ve planlama.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster