Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Alternatif seramik pişirim teknikleri ve seramik fırınları hakkında bilgi verilmesi
|
K1. Bölüm 1
|
2
|
Raku pişirimi ve çıplak raku pişirimi uygulamaları ve örnekleri sunumu
|
K1. Bölüm 2
|
3
|
Saggar pişirimi ve Obvara pişirimi uygulamaları ve örnekleri sunumu
|
K1. Bölüm 3
|
4
|
Tuz pişirimi ve soda pişirimi uygulamaları ve örnekleri sunumu
|
K1. Bölüm 4
|
5
|
Farklı pişirim teknikleri için ürün tasarımı ilkeleri
|
K1. Bölüm 5
|
6
|
Tasarımların oluşturulması ve değerlendirme: Bölüm 1
|
K1. Bölüm 6
|
7
|
Tasarımların oluşturulması ve değerlendirme: Bölüm 2
|
K1. Bölüm 7
|
8
|
Tasarımların uygulanması: Bölüm 1
|
K1. Bölüm 8
|
9
|
Tasarımların uygulanması: Bölüm 2
|
K1. Bölüm 9
|
10
|
Tasarımların uygulanması: Bölüm 3
|
K1. Bölüm 10
|
11
|
Pişirim sırasında kullanılacak fırın, ekipman ve malzemelerin tanıtımı ve güvenlik önlemleri hakkında bilgilendirme
|
K1. Bölüm 11
|
12
|
Pişirim yöntemlerinin uygulanması: Bölüm 1
|
K1. Bölüm 12
|
13
|
Pişirim yöntemlerinin uygulanması: Bölüm 2
|
K1. Bölüm 13
|
14
|
Pişirim yöntemlerinin uygulanması: Bölüm 3
|
K1. Bölüm 14
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Dr. Eser ŞENSILAY SARIKAYA
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Öğr. Gör. Dr. Eser ŞENSILAY SARIKAYA
|
Kaynaklar
|
K1. Öğr. Gör. Dr. Eser ŞENSILAY SARIKAYA ders notları
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Alternatif pişirim yöntemlerinin öğretilmesi, bu yöntemlerde kullanılan malzeme ve fırın tiplerinin tanıtılması, pişirimlerin uygulanması ve sonuçların sergilemeye hazırlanması
|
Dersin İçeriği
|
Alternatif pişirim yöntemleri, bu pişirimlerde kullanılan fırın tipleri, dumanlı pişirimler, kullanılan ekipmanlar ve malzemeler ile uygulama sırasında alınacak güvenlik önlemleri hakkında bilgiler verilmesi.
|