ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Refah ekonomisinin tanımı, Fayda-olanakları eğrisi, büyük fayda olanakları eğrisi
    2 Sosyal refah ekonomisi, sosyal refahın kriterleri, Bentham ölçütü, Kardinal ölçütü
    3 Pareto-optimalite ölçütü, Kaldor-Hicks ?Telafi Kriteri?
    4 Bergson ölçütü:Sosyal Refah fonksiyonu, sosyal refahın maksimizasyonu
    5 Büyük fayda olanakları eğrisinin elde edilişi, refahı maksimize eden durumun belirlenmesi
    6 Sosyal refahı maksimize eden çıktı bileşiminin, mal bölüşümünün ve kaynak dağılımının belirlenmesi
    7 Refah maksimizasyonu ve tam rekabet
    8 Dışsallıklar ve piyasa aksaklıkları
    9 Refah iktisadına yönelik eleştiriler ve uzantıları, çoklu mal, üretim faktörü ve tüketici durumu, köşe çözümleri
    10 Çıktı düzleminde toplam kayıtsızlık eğrilerinin varlığı, faktörlerin esnek arzı, bileşik ve ara mallar, ölçeğe göre azalan getiri, tüketim ve üretimde dışsallıklar
    11 Dirsekli eş-ürün eğrileri, dışbükey eş-ürün eğrileri, ölçeğe göre artan getiri, üretim fonksiyonunda bölünmezlikler
    12 Refah devletinin mantığı, Adalet ve refah devleti, ekonomik eşitsizlik, ekonomik güvensizlik
    13 Sosyal güvenlik ve işsizlik sigortası, refah devletinin yoksulluk ve eşitsizlik üzerine etkileri, sağlık sigortası ihtiyacı
    14 Sigortasızlık problemi, sağlık hizmetleri krizleri ve reform önerileri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster