ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mikroekonomi İKT231 GÜZ 3+0 Prg.Hariç Üni. S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mal türleri, kıtlık kanunu ve üretim imkânları analizini kavrar
    2-Fayda ve marjinal fayda kanununu, ordinalist ve kardinalist yaklaşıma göre tüketici dengesini kavrar
    3-Üretim, üretim fonksiyonu ve azalan verimler kanununu kavrar
    4-Arz, talep fonksiyonları ve piyasada dengenin oluşumunu, elâstikiyet olgusunu kavrar
    5-Firmanın maliyet ve gelir yapısını, bunların kısa ve uzun dönemdeki seyirlerini kavrar
    6-Mal piyasasında tam rekabet ve monopol durumlarında firma dengesini kavrar.
    Ön Koşul Mikroekonomiye Giriş, Genel Ekonomi
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Cengiz Samur
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Ertürk, Emin (2011 ), Mikroiktisat, Aktüel Yayınları; Samur, Cengiz (2012), Mikroiktisat (Yayınlanmamış Ders Notları).
    Yardımcı Kitap Türkay, Orhan (2002), Mikroiktisat Teorisi, İmaj Yayıncılık, Krugman, Paul- Wells, Robin (2009), Mikro İktisat, (Terc.: Sayım Işık, Murat Aslan, Cem Dişbudak, Ayşegül Ateş, Kemal Türkcan), Palme Yayıncılık.
    Dersin Amacı Derste şu konuların analiz edilip kavranması hedeflenmektedir: İktisadî hayatın prensipleri, rasyonellik varsayımı altında mikro çerçevede karar alıcı aktörlerin (üretici ve tüketici) davranışları, üretim ve tüketim olguları, piyasanın tabiatı ve türleri, tüketici, üretici ve piyasa dengesi.
    Dersin İçeriği Arz, talep fonksiyonları ve piyasa dengesi; fayda fonksiyonu ve tüketici dengesi; üretim fonksiyonu; firma maliyetleri, firma gelirleri ve tam rekabet piyasasında firma dengesi; monopol piyasası.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster