ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İslam Ekonomisi İKT328 BAHAR 3+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-İslam iktisadının ilkeleri kavranabilir.
    2-İslam kültür ve uygarlığı ile ilgili problemlere kul hakkına önem ve öncelik vererek yaklaşmaktır.
    3-Meselelere İslami bir bakış açısı getirerek analiz edilebilir.
    4-İslam hukukuna ekonomik açıdan bakan çalışmaları tanımlayabilir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Ahmet YURTSEVEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Ahmet Tabakoğlu, İslam İktisadına Giriş, Dergah Yayınları İstanbul, 2009 Osman Eskicioğlu, İslam Ve Ekonomi, Anadolu Yayınları İzmir-1999 Sabri Orman, İktisat, Tarih Ve Toplum, Küre Yayınları, İstanbul, 2000 Ahmet Tabakoğlu İslam Ve Ekonomik Hayat, DİB, Yay. Ank.,1996 Celal Yeniçeri, İslam İktisadının Esasları, Şamil Yayınevi, İst. 1980 Sabahattin Zaim, İnsan-İslam Ve Ekonomi, Yeni Asya Yay., İst. 1995.
    Yardımcı Kitap M. Umer Chapra Çev. Adem Esen, İslam Ve İktisadi Kalkınma, Cantaş Yayınları, İstanbul, 2002 Şevki Çobanoğlu, İslam Ekonomisi, Yediveren Yayınları, İstanbul Hayrettin Karaman, İslam Düşüncesinde Ekonomi Banka Ve Sigorta, İz Yayıncılık, İstanbul Hüseyin Tunç, Katılım Bankacılığı (Felsefesi, Teorisi Ve Türkiye Uygulaması), Nesil Yayınları Servet Armağan, İslam Ekonomisi, Gündönümü Yayınları, İstanbul, 2005 Vehbi Yavuz, İslam?da Zekat Müessesesi, Çağrı Yay., İst. 1983 Mehmet Şeker, İslam?da Sosyal Dayanışma Müesseseleri, Dib Yay.,1997 Muhammed Bakır Es-Sadr (M. Keskin-S. Ergün) İslam Ekonomi Doktrini, Hicret Yay. 1978 Sezai Karakoç, İslam Toplumunun Ekonomik Strüktürü, Diriliş Yay., İst., 1974.
    Dersin Amacı İslâm tarihi, coğrafyası ve kültürüne göre farklılıklar taşıyan iktisadî fikirleri, olayları ve kurumları "İslâm Ekonomisi" tabiri altında incelemektir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster