ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    MİKROEKONOMİ I İKT201 GÜZ 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mal türleri, kıtlık kanunu ve üretim imkânları analizini kavrar.
    2-Fayda ve marjinal fayda kanununu, tüketim olgusunu, ordinalist ve kardinalist yaklaşıma göre tüketici dengesini kavrar.
    3-Üretim olgusunu, üretim fonksiyonunu ve azalan verimler kanununu kavrar.
    4-Arz, talep fonksiyonlarını ve piyasada dengenin oluşumunu, elâstikiyet olgusunu kavrar.
    5-Firmanın maliyet ve gelir yapısını, bunların kısa ve uzun dönemdeki seyirlerini kavrar.
    6-Mal piyasası ve tam rekabet durumunda firma ve endüstri dengesini kavrar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yard. Doç. Dr. Sevilay SARICA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Türkay, Orhan (2002), Mikroiktisat Teorisi, İmaj Yayıncılık; Krugman, Paul- Wells, Robin (2009), Mikro İktisat, (Terc.: Sayım Işık, Murat Aslan, Cem Dişbudak, Ayşegül Ateş, Kemal Türkcan), Palme Yayıncılık; Ertürk, Emin (2011 ), Mikroiktisat, Aktüel Yayınları
    Yardımcı Kitap Ünsal, Erdal M. (2012), Mikroiktisat, İmaj Yayıncılık; (Salvatore, Dominick (1974), Mikroekonomik Teori, (Terc.: Tamer İşgüden); Dinler, Zeynel (2011), Mikro Ekonomi, Ekin Yayınevi
    Dersin Amacı Derste teorik ve geometrik olarak şu konuların analiz edilip kavranması hedeflenmektedir: İktisadî hayatın prensipleri, rasyonellik varsayımı altında mikro çerçevede karar alıcı aktörlerin (üretici ve tüketici) davranışları, üretim ve tüketim olguları, piyasanın tabiatı ve türleri, tüketici, üretici ve piyasa dengesi.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster