ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    BANKALARDA MALİ DENETİM BAF404 BAHAR 3+0 Fak./ Üni. S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Denetim kavramı ve metodolojisi ile ilgili açıklama yapar.
    2-Denetimi, türleri, denetçinin niteliğini tanımlar ve muhasebe ile denetim ilişkisini kurar.
    3-Denetim standartlarını tanımlar ve bu standartların muhasebe üzerindeki önemini tartışır.
    4-Genel kabul görmüş denetim standartlarını bilir ve açıklar.
    5-Denetim sürecini tanımlar ve bu sürecin nasıl uygulanacağını değerlendirir.
    6-İç kontrol sistemini bilir ve iç kontrol unsurlarını açıklar.
    7-İç kontrol sistemi ile bağımsız denetim ilişkisini kurar.
    8-Denetim raporunu oluşturur.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Hasan Kaval, Muhasebe Denetimi, Gazi Kitapevi, 2000.
    Yardımcı Kitap Robertson J.C., Timothy J., Auditing and Assurance Services, 2010. Alptekin Güney, Banka Hukuku, Beta Yayınları, İstanbul, 2013.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, bankaların bankacılık mevzuatına uygun, verimli ve etkin faaliyet göstermeleri için tasarlanan denetim ve kontrol sistemleri hakkında bilgiler vermek, İç kontrol sistemi ve iç kontrol unsurları hakkında bilgi sahibi olmak.
    Dersin İçeriği Mali Denetiminin Tanımı ve Tarihçesi, Mali Denetime İhtiyaç Duyulma Nedenleri, Mali Denetime Giriş, Denetim Türleri, Denetçi Türleri, Genel Kabul Görmüş Denetim Standartları, Denetim Süreci: Denetim Anlaşmasının Yapılması, Denetim Süreci: Denetimin Planlanması, Önemlilik ve Risk Planlaması, Analitik İnceleme Prosedürlerinin Uygulanması, İç Kontrol Sisteminin İncelenmesi, Denetim Süreci: Denetimin Yürütülmesi, Varlık Hesaplarının Denetimi, Kaynak Hesaplarının Denetimi, Gelir Tablosu Hesaplarının Denetimi, Denetimin Tamamlanması ve Denetim Raporunun Hazırlanması, BDDK Tarafından Yapılan Özellikli Düzenlemeler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster