ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Felsefe Metinleri VI FEL312 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Siyaset felsefesinin temel kavramlarının öğrenilmesi
    2-Antik ve modern siyaset kuramlarının öğrenilmesi
    3-Siyaset felsefesi kavramlarına ilişkin eleştirel bir bakış açısının kazanılması
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Araş. Gör. Dr. Fatma Erkek
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar -Platon, Devlet, Çev. Hüseyin Demirhan, Sosyal Yayınları, İstanbul, 2002. -Aristoteles, Politika, Çev. Mete Tunçay, Remzi Kitabevi, İstanbul, 2005. -Machiavelli, Prens, Çev. Leyla Tonguç Basmacı, Remzi Kitabevi, İstanbul, 2016. -Thomas More, Utopia, Çev. Mina Urgan ve diğerleri, İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul, 2016. - T. Hobbes, Leviathan, Çev. Semih Lim, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, 2004. -J. Locke, Yönetim Üzerine İkinci İnceleme, Çev. Fahri Bakırcı, Ebabil Yayınları, Ankara, 2012. -J. J. Rousseau, İnsanlar Arasındaki Eşitsizliğin Kaynağı ve Temelleri Üzerine, Çev. Hakan Zengin, Morpa Kültür Yayınları, İstanbul, 2003. -J. J. Rousseau, Toplum Sözleşmesi, Çev. Vedat Günyol, Adam Yayınları, İstanbul, 1987.
    Yardımcı Kitap - Siyaset Felsefesi Tarihi, Ed. Ahu Tunçel ve Kurtul Gülenç, Doğu Batı Yayınları, Ankara, 2013. -Sokrates`ten Jakobenlere Batı`da Siyasal Düşünceler Tarihi, Ed. Mehmet Ali Ağaoğulları, İletişim Yayınları, İstanbul, 2013. -Alâeddin Şenel, Siyasal Düşünceler Tarihi, Bilim ve Sanat Yayınları, Ankara, 2004. - Mehmet Ali Ağaoğulları, Kent Devletinden İmparatorluğa, İmge Kitabevi Yayınları, Ankara, 2004. -Mehmet Ali Ağaoğulları ve Levent Köker, Tanrı Devletinden Kral-Devlete, İmge Kitabevi Yayınları, Ankara, 2004. -Mehmet Ali Ağaoğulları ve Levent Köker, Kral-Devlet ya da Ölümlü Tanrı,İmge Kitabevi Yayınları, Ankara, 2009. -Mehmet Ali Ağaoğulları, Filiz Çulha Zabcı ve Reyda Ergün, Kral-Devletten Ulus-Devlete, İmge Kitabevi Yayınları, Ankara, 2009. - Mehmet Ali Ağaoğulları, Ulus-Devlet ya da Halkın Egemenliği, İmge Kitabevi Yayınları, Ankara, 2010.
    Dersin Amacı Antik ve modern toplum ve devlet kuramlarını ele alarak adalet, hak, özgürlük ve eşitlik gibi siyaset felsefesi kavramlarını görünür kılmak ve bu kavramlara ilişkin eleştirel bir bakış açısı kazandırmak.
    Dersin İçeriği Platon, Aristoteles, Machiavelli, Thomas More, Hobbes, Locke ve Rousseau`un toplum ve siyaset felsefeleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster