ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Dil Felsefesi FEL306 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Dil felsefesinin temel problemlerini, onlara önerilen belli başlı çözümleri kavrar.
    2-Seçilmiş olan problem ya da problemler için ortaya atılan çözümleri tartışır.
    3-Seçilmiş olan problem ya da problemler için ortaya atılan çözümlerde yakaladığı sorunlar için kendi çözümünü geliştirir.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YILDIRIM
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Gottlob Frege, Aritmetiğin Temelleri, çev. Bülent Gözkan, 4. Baskı, YKY, İstanbul, 2017. Ludwig Wittgenstein, Tractatus Logico-Philosophicus, çev. Oruç Aruoba, 8. Baskı, Metis Yayınları, İstanbul, 2016. Ludwig Wittgenstein, Felsefi Soruşturmalar, çev. Haluk Barışcan, 4. Baskı, Metis Yayınları, İstanbul, 2017. J. L. Austin, Söylemek ve Yapmak, çev. R. Levent Aysever, 2. Baskı, Metis Yayınları, İstanbul, 2017. Barry Lee, Dil Felsefesi, çev. Komisyon, Fol Yayınları, Ankara, 2019.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı dil, anlam, imlem sorunlarını inceleyerek dille ilgili sorunların gerek genel olarak insan bakımından önemini gerekse mantıksal, felsefi sonuçlarını tartışmaktır.
    Dersin İçeriği Frege`nin dilin mantıksal yapısı ve anlam kuramı üzerine olan yazılarının incelenmesi (Aritmetiğin Temelleri, Fonksiyon ve Kavram, Nesne ve Kavram, Anlam ve Gönderim). Russell`ın anlam kuramı (Gönderim Üzerine, Tipler Kuramı). Wittgenstein`ın Tractatus Logico-Philosophicus`unun incelenmesi. Tümce, önerme, analitik, sentetik, anlam, gönderim, doğruluk, özdeşlik, mantıksal biçim, önermesel tavır, gönderimin saydamsızlığı gibi temel kavramların ve konuların incelenmesi ve çözümlenmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster