ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yeni Türk Edebiyatı-VII TDE403 GÜZ 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Cumhuriyet döneminin edebî özelliklerini kavrar ve diğer dönemlerden ayırt eder.
    2-Tanzimat`tan itibaren oluşturulmaya çalışılan ve Cumhuriyet döneminde büyük ölçüde yakalanan yeni insan anlayışının ve Batı medeniyeti dairesine girme çalışmalarının topluma ve dolayısıyla da eserlere yansımasını fark eder.
    3-Cumhuriyet dönemi yazar ve şairlerinin eserlerinden örnekler seçilerek onların sanat ve edebiyat anlayışları irdelenir.
    4-Özellikle şiirden hareketle Batılılaşmanın edebiyatımıza ve kültür hayatımıza getirdikleri fark edilir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Serap ASLAN COBUTOĞLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Enginün İnci, (2001). Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı. İstanbul: Dergâh. K2: Korkmaz Ramazan (ed.), (2018). Yeni Türk Edebiyatı El Kitabı. 12. Baskı. Ankara: Grafiker. K3: Gür Alim, Engin Ertan (ed.). (2015). Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı. Ankara: Akçağ. K4: Kaplan Mehmet, (1983). Tanpınar`ın Şiir Dünyası. İstanbul: Dergah. K5: Tanpınar Ahmet Hamdi, (1989). Bütün Şiirleri. (hzl. İnci Enginün). İstanbul: Dergah. K6: Sazyek Hakan. (1999). Cumhuriyet Dönemi Türk Şiirinde Garip Hareketi. Ankara: İş Bank.
    Yardımcı Kitap YK1: Karaca Alaattin, (2005). İkinci Yeni Poetikası. Ankara: Hece.
    Dersin Amacı Cumhuriyet sonrası Türk edebiyatı tarihini ve dönemin edebi özelliklerini bütünlüklü olarak öğrencilere kavratmayı amaçlamaktadır.
    Dersin İçeriği 1923`ten günümüze Türk Edebiyatı, Edebi Topluluklar, Edebi Türler, Temalar, Yapısal ve Biçimsel Özellikler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster