ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Modern Türk Eğitim Tarihi TAR320 BAHAR 2+0 Fak./ Üni. S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Osmanlı eğitim sistemi ile ilgili kaynakçayı bilir,
    2-Klasik ve Modern Osmanlı Eğitim Kurumlarını tanır,
    3-3. Modern eğitim sisteminin kuruluşu ve gelişimi konusunda bilgi sahibi olur,
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Aydın Efe
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar -
    Yardımcı Kitap AKYÜZ Yahya.Türk Eğitim Tarihi, Türk Koleji Yayınları,İstanbul, 1993. ERGİN Osman.Türkiye Maarif Tarihi, I-V, Osmanbey Matbaası,İstanbul, 1939 SOMEL Selçuk Akşin.Osmanlı?da Eğitimin Modernleşmesi (1839-1908), İletişim Yayınları, İstanbul, 2010. TEKELİ İlhan ve Selim İLKİN.Osmanlı İmparatorluğu?nda Eğitim ve Bilgi Üretim Sisteminin Oluşumu ve Dönüşümü, TTK Basımevi,Ankara, 1993 UNAT Faik Reşit.Türkiye Eğitim Sisteminin Gelişmesine Tarihi Bir Bakış, M.E.B. Yayınları,Ankara, 1964.
    Dersin Amacı Osmanlı devletindeki eğitim kurumlarını ve politikasını tartışmaktır.
    Dersin İçeriği Osmanlı klasik eğitim sistemi ve kurumları, Osmanlı?da ilk modern eğitim kurumları ve yapısal özellikleri, II. Mahmud Dönemi Eğitim Politikası, Tanzimat Dönemi Eğitim Politikası, II. Abdülhamid Dönemi Eğitim Politikası, II. Meşrutiyet Dönemi Eğitim Politikası
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster