ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Girişimcilik ve Bilgi Hizmetleri BBY421 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Girişimciliğin çeşitlerini ve girişimcilikte etiği tartışır
    2-Bilgi merkezlerinde girişimciliği planlar
    3-Bilgi yönetimi kapsamında girişimcilik faaliyetlerini tartışır
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012323
    Diğer 1011010
    Toplam İş Yükü(Saat)   99
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,3 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dersin Amacı, Kapsamı, Planı ve Girişimcilik İle İlgili Temel Kavramlar K1, s. 11-17, YK1, s. 3-14
    2 Girişimci Olmayı Belirleyen Faktörler K1, Bölüm 2
    3 Girişimcilikte İş Fikri Geliştirme ve İş Planı K1, Bölüm 3
    4 Girişimcilik, Yaratıcılık ve Yenilik K1, Bölüm 4
    5 Girişimcilik Türleri: İç Girişimcilik K1, Bölüm 5, YK1, s. 22-23
    6 Girişimcilik Türleri: Sosyal Girişimcilik K1, Bölüm 6,
    7 Girişimcilik Türleri: Kamu Girişimciliği K1, Bölüm 7
    8 Girişimcilik Türleri: Eko Girişimcilik K1, Bölüm 8
    9 Girişimcilik Türleri: Kadın Girişimcilik Ve Tarihi K1, Bölüm 9, YK, s. 29-37
    10 Girişimcilik Türleri: Dijital Girişimcilik K1, Bölüm 10
    11 Girişimcilik Türleri: Stratejik Girişimcilik Ve Girişimcilikte Yeni Yönetim Yaklaşımları K1, Bölüm 11
    12 Girişimciliği Destekleyen Kuruluşlar ve Fon Kaynakları K1, Bölüm 13 ve Bölüm 14
    13 Girişimcilik, Bilgi Yönetimi Ve Örgütsel Öğrenme K1, Bölüm 15
    14 Girişimcilikte İşbirliği Geliştirme ve Sosyal Ağların Önemi K1, Bölüm 17
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Buket CANDAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K-1. Onay, M. vd. (2015). Girişimcilik: Temel kavramlar, girişimcilik türleri, girişimcilikte güncel konular (Ed. Erdoğan Kaygın ve Bülent Güven). İstanbul, Siyah İnci Akademi
    Yardımcı Kitap YK-1. Bayraktaroğlu, S. (2003). Girişimcilik ders notları. Sakarya, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, çeşitli yönleriyle girişimcilik kavramını tanıtmak, girişimciliğin ekonomik, toplumsal ve küresel yönlerini açıklamak, girişimcilik süreçlerini, girişimcilikte tasarımı, girişimcilik iklimini bilgi hizmet ve merkezleri açısından değerlendirmek ve uygulamaya dönüştürmek için gerekli bilgi alt yapısını kazandırmaktır.
    Dersin İçeriği Bu derste, bilgi yönetimi bağlamında girişimcilik uygulamaları hakkında öğretilere yer verilecektir.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilgi-belge yönetimine ilişkin terim ve kavramları (yabancı-Türkçe) kullanır -
    2 Toplumsal, ekonomik ve kültürel değişimlere duyarlı olmayı sağlayarak sorunları doğru analiz eder ve bu doğrultuda mesleki perspektif geliştirir 5
    3 Disipline ilişkin sorunları görür, eleştirel bakış açısıyla değerlendirir ve çözüm üretir 4
    4 Sistematik düşünme yetenek ve kapasitesini geliştirir 4
    5 Disiplinler arası bakış açısı ve değerlendirme yapar 3
    6 Bilgiye gereksinim duyan, gereksindiği bilgiyi tanımlayabilen, bilgiyi arama, bulma ve değerlendirme becerisine sahip olan bilgi toplumu bireylerini kazanmada gerekli olan programları oluşturur -
    7 Bilgiye seçici biçimde erişim için gerekli olan alt yapıyı oluşturur ve ilgili yöntem ve teknikleri kavrar -
    8 Ulusal ve evrensel düzeyde bilgi erişim sistemlerindeki bilgi erişim süreçlerini değerlendirir, -
    9 Her alana ilişkin genel ve özel konulu bilgi kaynaklarını tür ve içerik olarak tanır, -
    10 Osmanlıca kaynakları ve metinleri okur ve değerlendirir, -
    11 Mevcut ve potansiyel kullanıcılarla iletişim kurar, -
    12 Bilgi merkezi türlerine göre kullanıcı gruplarına yönelik hizmetler konusunda kuramsal bilgi alt yapısını oluşturur, -
    13 Bilginin düzenlemesi için gerekli bilgi ve teknikleri kullanır -
    14 İletişim ve bilgi teknolojilerine yönelik ürün, sistem ve modellerini tanıyarak, doğru ve yerinde kullanır, 2
    15 Farklı disiplinlerde üretilen bilginin sayısal niteliğini ölçebilir ve bilgi hizmetlerini değerlendirir. 4
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster