ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Eğitimde Okul Dışı Faaliyetler EBB407 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Eğitim kurumlarında verilecek fen öğretiminin felsefesi tanımlar.
    2-Bilim ve teknoloji müzeleri, botanik parklar, milli parklar, jeoparklar, arboretumlar, hayvanat bahçeleri ve bilim merkezlerindeki öğretim yöntemlerini fark eder.
    3-Eğitsel amaçlı gezi türleri ve; geziden önce, gezi süresince ve gezi sonrasında kullanılmak üzere kullanılacak çalışma kağıtlarını hazırlar
    4-Okul bahçesinin yaygın öğretim alanı olarak tasarlanması ve bu tür çalışmaların değerlendirilmesinde hangi yeni yaklaşımların nasıl daha etkin kullanılabileceği konusunda araştırma yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Nuray ZAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Ertürk, S. (1972). Eğitimde Program Geliştirme. Ankara: Yelkentepe Yayınları. Demirel, Ö. (2002). Eğitimde Program Geliştirme. Ankara: Pegem-A Yayıncılık Gilbertson, K., Bates, T., Mclaughlin, T. ve Ewert, A. (2006). Outdoor Education, Methods And Stratagies. Human Kinetics. USA Hammerman D. R., Hammerman W. M. ve Hammerman E. L. (1994). Teaching İn The Outdoors. Interstate Publisher, Inc. USA. Leonardo da Vinci, (2006) Da Vinci?nin Not Defteri, Çev:Kasım Doğan, Sibel Talay (ed.) Lucas, Linke, ve Sedgwick, (1979). School Children? Criteria For Alive. A Content Analysis Approach. Journal Of Psychology, 103, 103-111. Marshdoyle, Boyman, ve Mullins (1981). Evaluating Programmatic Use Of A Community Resource The Zoo. Journal Of Environmental Education, 13 (4), 19-26.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; öğretim kurumlarının okul dışı öğretim ilkeleri ve yöntemi hakkında bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği Okul dışı eğitim ilkeleri, okul dışı öğretim yöntemleri, alan gezileri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster