| Hafta | Konular | Ön Hazırlık | 
                    
                 
            
                
                    | 1 | Metabolizmaya giriş, katabolizma ve anabolizma
Karbonhidratlara kısa bir giriş | K1-Bölüm 7 | 
            
                
                    | 2 | Karbohidrat metabolizması 
Glikolizis | K1-Bölüm 8 | 
            
                
                    | 3 | TCA Döngüsü
Glikoneogenez
Glikojen metabolizması | K1- Bölüm 9
K1- Bölüm 10
K1- Bölüm 11 | 
            
                
                    | 4 | Monosakkarit ve disakkarıtlerin metabolizması
Pentoz Fosfat Yolu ve NADPH
Glikozaminogalikanlar, Proteoglikanlar ve Glikoproteinler | K1-Bölüm 12
K1- Bölüm 13
K1- Bölüm 14 | 
            
                
                    | 5 | Diyetle alınan lipit metabolizması
Yağ asidi ve triacilgliserol metabolizması | K1-Bölüm 15
K1- Bölüm 16 | 
            
                
                    | 6 | Kompleks lipidlerin metabolizması | K1-Bölüm 17 | 
            
                
                    | 7 | Kolesterol ve streoid metabolizması | K1-Bölüm 18 | 
            
                
                    | 8 | Aminoasitler
Proteinlerin yapısı
Globüler proteinler | K1-Bölüm 1
K1- Bölüm 2
K1- Bölüm 3 | 
            
                
                    | 9 | Fibröz proteinler
Enzimler | K1-Bölüm 4
K1- Bölüm 5 | 
            
                
                    | 10 | Azot metabolizması
Amino asit yıkımı ve sentezi | K1-Bölüm 19
K1- Bölüm 20 | 
            
                
                    | 11 | Aminoasitlerin özelleşmiş ürünlere dönüşümü
Nükleotid metabolizması | K1-Bölüm 21
K1- Bölüm 22 | 
            
                
                    | 12 | İnsülin ve glukagonun metabolik etkileri
Beslenme ve açlık döngüsü
Diabetus mellitus | K1-Bölüm 23
K1- Bölüm 24
K1- Bölüm 25 | 
            
                
                    | 13 | Obezite
Beslenme | K1-Bölüm 26
K1- Bölüm 27 | 
            
                
                    | 14 | Genetik Bilginin Depolanması ve Anlatımı | K1-Bölüm 29
K1- Bölüm 30
K1- Bölüm 31
K1- Bölüm 32
K1- Bölüm 33 | 
            
                
            
            
        
                
                    
                        |  | Program Yeterlilik Çıktıları | Katkı Düzeyi | 
                    
            
                
                    | 1 | Biyolojinin temel prensip ve teorilerini kavrar ve uygular. | 3 | 
            
                
                    | 2 | Bitki, hayvan, mantar ve mikroorganizma çeşitliliğimizin tanınması, sistematiği, korunması ve izlenmesi ile ilgili teknikleri uygular. | - | 
            
                
                    | 3 | Organizmaların hücre, doku ve sistemlerini kavrar. | 2 | 
            
                
                    | 4 | Organizmaların yapı, fonksiyonlarını ve fizyolojik ilişkilerini kavrar. | 2 | 
            
                
                    | 5 | Deney tasarlayıp yürütür ve sonuçlarını analiz edip yorumlar. | 3 | 
            
                
                    | 6 | Organizmaların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişkilerini inceler ve gözlemleme tekniklerini kullanır. | - | 
            
                
                    | 7 | Biyoloji alanındaki son gelişmeleri içeren teknolojileri kavrar. | 3 | 
            
                
                    | 8 | Biyoloji alanında edindiği bilgileri sağlık, çevre, teknoloji, endüstri ve sanayi kuruluşlarında kullanabilir. | - | 
            
                
                    | 9 | Disiplinlerarası bireysel ve takım halinde çalışabilme becerisi. | - | 
            
                
                    | 10 | Bilgi birikimini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme becerisi. | - | 
            
                
                    | 11 | Mesleki, bilimsel ve etik sorumlulukları kavrar. | - | 
            
                
                    | 12 | Biyolojik problemleri tanımlayabilme becerisi kazanır. | - | 
            
                
                    | 13 | Biyolojik uygulamalar için modern teknikleri, araçları kullanabilme ve gelişmeleri takip etme becerisi kazanır. | 2 | 
            
                
                    | 14 | Kazanımların ülke ekonomisine katkı yapabilecek ürüne dönüştürebilme becerisi kazanır. | - |